Inici Actualitat La Biblioteca de Taradell projecta imatges inèdites dels inicis de l’Esbart Sant...

La Biblioteca de Taradell projecta imatges inèdites dels inicis de l’Esbart Sant Genís

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell va acollir aquest dijous al vespre la projecció de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2019, enguany dedicada a l’Esbart Sant Genís de Taradell. L’acte es va celebrar a dos quarts de vuit del vespre, davant l’atenta mirada d’alguns integrants i exintegrants de l’Esbart. Les imatges van estar cedides per Xavier Carol, la família Ramírez-Papell, per Vicenç Tió i Núria Vilaró, amb la conducció de l’esdeveniment a càrrec de Laia Miralpeix.

La projecció va mostrar les primeres imatges dels inicis de l’Esbart de Sant Genís de Taradell, amb la creació del grup dansaire dins d’una etapa entre el 1957-1965, amb actuacions com el ball de bastons i el ball de cintes; entre d’altres. Mentre s’anaven projectant les diferents imatges i vídeos documentats sobre l’Esbart, els assistents les anaven explicant i descrivint de forma entusiasta i al mateix temps, melancòlica.

També es va fer memòria de la recuperació de l’Esbart, el 1978, amb la inauguració del banderí i una ballada conjunta de tots els grups de l’entitat a la pista poliesportiva del Parc d’Esports. La participació de l’Esbart al programa Gente Joven de TVE o la inauguració de l’actual local, van ser un dels moments més destacats de la projecció.

A la Biblioteca es pot veure una exposició amb un total de 100 imatges recuperades de l’Esbart fins l’any 1977, que davant l’extensa documentació que té l’Arxiu Fotogràfic, es preveu la realització de més exposicions sobre la mateixa entitat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments