Inici Actualitat El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visita el...

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, visita el desplegament de la fibra òptica a Taradell

0
COMPARTIR

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va ser aquest dilluns a la tarda a Taradell. L’objectiu era visitar les obres de desplegament de la fibra òptica al municipi de Taradell. Prèviament, però, cap a les 5 de la tarda el conseller va fer una breu visita a l’Ajuntament de Taradell. Allà va poder saludar l’alcaldessa, Mercè Cabanas, els regidors de l’equip de govern d’ERC, Toni Pérez i Lluís Rodríguez, i el portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués, i la regidora Araceli Garcia. També va aprofitar per signar al llibre d’honor de l’Ajuntament.

El desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, es fa en un tram de cinc quilòmetres de cable en el recorregut de la carretera BV-5306. Representa una inversió per part del Govern de Catalunya de 45.000 euros per connectar el municipi de Taradell des de la carretera C-17. En la visita que va fer el conseller a les obres va assegurar que la “fibra òptica serà una de les polítiques socials més importants del segle XXI, perquè permet desenvolupar-se laboralment i socialment i és una eina clau per evitar la despoblació arreu de Catalunya”.

Durant les properes setmanes s’executaran també els treballs de connexió des de Taradell i fins al municipi de Santa Eugènia de Berga. A la comarca d’Osona, aquestes actuacions han permès fer un salt endavant en la connectivitat, augmentar de 6 a 31 els municipis amb fibra òptica pública, i passar així del 52% al 94% de la població connectada a la comarca. Això suposa arribar al 70% dels municipis d’Osona.

El projecte d’extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments