Inici Actualitat L’Institut de Taradell supera els 500 alumnes i tindrà 2 mòduls extres...

L’Institut de Taradell supera els 500 alumnes i tindrà 2 mòduls extres per assumir l’increment de 3 a 4 línies

0
COMPARTIR

Aquest 12 de setembre començarà el curs escolar a l’Institut de Taradell. Per primera vegada des del seu naixement el 1994 l’equipament educatiu tindrà més de 500 alumnes (en concret 505) i això ha obligat a ampliar l’espai. Per aquest motiu, disposa de dos mòduls extra (es van instal·lar al mes de juliol) que permetran ampliar l’Institut de tres a quatre línies.

Els mòduls estan instal·lats en una zona interior del terreny que ocupa l’Institut, de fàcil accés des de la part baixa de l’edifici i sense visibilitat des de l’exterior. Compten amb dues aules grans de 60 metres quadrats cadascuna i dos despatxos petits. En total 150 metres quadrats completament aïllats i amb un sistema de climatització. Aquests mòduls no serviran per fer-hi classe quotidiana, sinó que només seran aules específiques per facilitar desdoblaments de grups en diverses assignatures.

Segons el director de l’Institut de Taradell, Àngel Pozas, hi havia dues opcions per fer front a l’increment d’alumnes: tocar l’estructura o instal·lar mòduls. Així, es va negociar amb el Departament d’Educació, que es qui té la competència, que la millor opció eren mòduls perquè “es preveu una baixada poblacional que ja es nota a Primària i que tocarà al nostre centre”, segons Pozas. Els mòduls pretenen ser una mesura provisional per als propers quatre anys. “No tenia cap sentit tocar l’estructura amb els inconvenients que provoquen unes obres”, afirma el director que creu que la mesura és “la més adequada al nostre centre”. El regidor d’Educació de Taradell, Lleïr Pladevall, també coincideix que es tracta d’una “situació temporal que ha d’acabar d’aquí a uns quatre anys, en principi, perquè es preveu una davallada de la natalitat i, per tant, una normalitat pel que fa a la matriculació”.

L’Institut de Taradell va néixer pensat per acollir uns 400 alumnes. Cada grup d’un curs té una ràtio d’entre 25 i 30 alumnes. El director de l’Institut, Àngel Pozas, reconeix que a nivell educatiu a Catalunya caldria més inversió i com a exemple explica que l’Institut de Taradell no disposa d’un aula magna o polivalent per a grans actes, xerrades o esdeveniments.

L’Institut de Taradell va néixer el 1994 amb un curs de 3r d’ESO, que ocupava les dependències de Can Met. Després va ocupar el Sindicat i Can Bover amb mòduls prefabricats fins que al setembre de 2002 es va inaugurar el nou edifici al carrer Pompeu Fabra.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments