Inici Actualitat Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, diu a Taradell: “La independència és possible”

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, diu a Taradell: “La independència és possible”

0
COMPARTIR

El Centre cultural Costa i Font va acollir dissabte al vespre una conferència sobre el Consell per la República i la importància d’assistir a la Diada de l’11 de setembre, organitzada per l’ANC de Taradell. Els assistents van omplir de gom a gom la sala del mig. Cada assistent va rebre fulletons informatius sobre el Consell per la República, el Consum Energètic i per fer-se soci de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L’acte va comptar amb la presència de la Presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i va estar conduït pel periodista Marc Güell. Una projecció d’un audiovisual sobre les diades de l’11 de setembre va donar el tret d’inici, amb la veu de Carme Forcadell, Jordi Sánchez i Elisenda Paluzie. El vídeo recordava l’èxit de totes les anteriors diades des de l’inici del procés d’independència.

Tot seguit, va arribar el moment més emotiu del vespre, la connexió amb el conseller a l’exili, Lluís Puig. Després d’un llarg aplaudiment de tots els assistents, Puig va agafar el torn de paraula per explicar la importància del Consell per la República, entitat creada des de l’exili pel President Carles Puigdemont. El conseller va explicar que el Consell és un organisme lliure sota l’ordenament jurídic europeu, amb una àmplia representació de partits i entitats de Catalunya. També va explicar que “anem lents perquè som pocs a l’exili i volem fer les coses ben fetes” i degut als constants atacs informàtics, sense cap efecte, que han rebut des de la seva creació. A més, “el Consell treballa en un procés d’internacionalització del conflicte i el front jurídic ens obliga a destinar gran part dels recursos econòmics”, va afegir.

Després de la connexió amb Lluís Puig, va ser el torn per Elisenda Paluzie. La presidenta de l’Assemblea va començar la seva intervenció destacant la importància del Consell en àmbits com la internacionalització, tant a nivell diplomàtic com jurídic. En relació a la Diada d’aquest 11 de setembre i de la sentència del procés, va destacar que “és necessària i possible superar la barrera de la repressió, com vam fer l’1 d’octubre del 2017”. Va afegir que és possible derrotar a l’Estat, però abans cal analitzar els errors comesos en el passat. A més, Paluzie va afirmar que “no podem fer creure a la gent que l’única manera per aconseguir la independència és la via del diàleg, la unilateralitat també és possible”, posant com a exemple la victòria de l’1 d’Octubre. Per acabar, va destacar que “cal actuar a través de la lluita no-violenta activa per afeblir el poder que t’afebleix”, que la sentència del procés s’haurà d’utilitzar per seguir mobilitzats i que “la independència és possible”.

A continuació, el públic va poder preguntar tots els dubtes en relació al Consell i al mateix temps, sobre qualsevol aspecte relacionat amb el moment polític que viu Catalunya. Maria Godayol, coordinadora de l’ANC de Taradell, va recordar que encara queden places de bus per la Diada i que tothom que tingui dubtes en qualsevol qüestió relacionada amb el Consell, pot rebre ajuda a través de les parada que organitza cada setmana l’Assemblea de Taradell.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments