Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell fa una crida al civisme als taradellencs i taradellenques...

L’Ajuntament de Taradell fa una crida al civisme als taradellencs i taradellenques que tenen gos arran de diverses queixes

3
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha emès un comunicat recordant les normes de civisme sobre la tinença de gossos. El motiu és que últimament s’han rebut diverses queixes, ja sigui per excrements o gossos deslligats per la via pública.

En aquest sentit, des del consistori taradellenc es remarca la importància de complir la normativa bàsica sobre animals de companyia que marca l’ordenança municipal. A Taradell hi ha un miler de gossos censats i des de l’Ajuntament de Taradell es destaca que la gran majoria de propietaris té un “bon comportament cívic, en portar-los sempre lligats -tal com és obligat- i evitant que embrutin la via pública i molestin al veïnat”. Al mateix temps, però, es recorda que no recollir els excrements és una infracció lleu que pot ser sancionada amb una multa de 100 a 400 euros.

També es recorda que amb els gossos considerats potencialment perillosos s’han d’impedir situacions de risc o de por amb els convilatans. Els seus propietaris, a més de sol·licitar una llicència a l’Ajuntament, han de tenir-los inscrits en el registre municipal d’animals potencialment perillosos (actualment n’hi ha 47) i han de presentar una assegurança de responsabilitat civil de més de 150.253 euros. Si no es té es considera una infracció greu.

A més, aquests gossos potencialment perillosos han d’anar sempre lligats amb cadena no extensible de menys de 2 metres als espais d’ús públic i amb el corresponent morrió. Si es porten deslligats i sense morrió és una infracció greu que es pot sancionar amb una multa de 150 a 1.502 euros.

Podeu consultar l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals en aquest enllaç.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Albert Molist i Mora
Albert Molist i Mora
23 agost 2019 14:33

L’altre dia em vaig trobar un noi que passejava el seu gos, a més de les bosses per les cagarades, portava un pot de plàstic típic del ketchup de restaurants, on hi portava aigua, i si el gos pixa al carrer, just després hi tira aigua per netejar-ho almenys una mica, em va semblar molt bé.

+1

merce,puigdomenech
merce,puigdomenech
24 agost 2019 15:30

Aquestsa persona, un 10.

merce.puigdomenwch
merce.puigdomenwch
23 agost 2019 10:26

El que tingui gos ha de recollir la seva merda, que els qui no en tenim ens fot fàstic. Jo veig gent molt cívica. Ara, hi ha gent molt incívica deixant el gos escampant la merda.