Inici Actualitat Homenatge als 40 anys d’ajuntaments democràtics durant un pregó de Festa Major...

Homenatge als 40 anys d’ajuntaments democràtics durant un pregó de Festa Major de Taradell 2019 que proclama Aina Alcubierre com a pubilla

0
COMPARTIR

Un any més, Taradell es va agrupar al Centre Cultural Can Costa i Font, per escoltar el pregó de la Festa Major 2019 i conèixer l’elecció de la nova pubilla de Taradell.

Minuts abans de l’inici de la celebració, la sala estava plena de gent per rebre l’entrada de la comitiva de l’Ajuntament amb la pubilla 2018, Laia Camprubí, i l’hereu 2019, Nil Espuña. Tots ells, acompanyats pels gegants, nans i grallers de la Colla Jove de Geganters de Taradell, van avançar mentre a l’inici es va desplegar una gran senyera a ritme dels Segadors.

Un cop va acabar de sonar l’himne, Marc Güell, periodista i conductor de l’acte, va donar la benvinguda a tots els assistents, i en especial, a tots els regidors que havia tingut Taradell en commemoració als 40 anys d’ajuntaments democràtics. Tot seguit, el presentador va tenir un record per a tots els presos i exiliats polítics, que el públic va respondre amb aplaudiments.

Finalitzat el preàmbul, es va donar pas al pregó, que pronunciar Miquel Obiols, escriptor i guionista de Roda de Ter, però molt vinculat i resident en períodes de l’any a Taradell. Obiols va convertir el pregó en un conte autobiogràfic, on hi va fer partícip a tots els treballadors de Taradell a través d’un joc, com a homenatge a la importància de la especialització dels diferents oficis del poble, acompanyant un nom real amb un terme relacionat amb la seva professió. Finalitzat el discurs va rebre una reproducció del Castell de Taradell, per part de l’alcaldessa Mercè Cabanas.

I tot seguit, es va donar pas a la proclamació de la nova pubilla de Taradell 2019, amb la presència de Laia Camprubí, la pubilla 2018, Nil Espuña, l’hereu 2018, Berta Camprubí, regidora de festes, i Mercè Cabanas, alcaldessa de Taradell. Després d’uns segons d’intriga, el presentador va donar el nom de la nova pubilla, Aina Alcubierre, que es va mostrar contenta i amb ganes de participar en el màxim d’activitats possibles al llarg de l’any. A més, tot i col·laborar amb l’Esbart Sant Genís i la Festa d’en Toca-Sons, es va macar el repte d’entrar a formar part de més associacions per involucrar-se, encara més, al poble.

A continuació, l’alcaldessa va agafar el torn de paraula per realitzar el brindis de Festa Major. Cabanas va voler destacar la implicació de tots els veïns durant la Festa Major, a la pubilla 2018 i 2019 i a tos els regidors presents per la seva dedicació al poble. Tanmateix, va fer una crida al respecte i al civisme de tots els habitants, per convertir Taradell en un lloc millor i més feliç, recordant a Dinamarca com a referent del benestar de tots els seus ciutadans.

L’acte es va tancar amb tots els regidors i regidores que ha tingut l’Ajuntament de Taradell en els 40 anys d’ajuntaments democràtics, que havien estat convidats. En total hi ha hagut uns 80 regidores i regidores en les 10 legislatures. A dalt l’escenari es van fer la foto de família. L’esbart Sant Genís i la Cobla Lluïsos, que van actuar durant tot l’acte, van posar el punt i final amb un altre ball, mentre els assistents anaven passant els diferents porrons, que es van repartir després del brindis de l’alcaldessa.

Podeu veure més imatges de l’acte en aquesta galeria de fotos de la Festa Major de Taradell 2019, clicant a la imatge inferior.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments