Inici Actualitat Tot a punt per una nova edició de la Festa d’en Toca-Sons...

Tot a punt per una nova edició de la Festa d’en Toca-Sons amb caminada teatralitzada renovada

8
COMPARTIR

La 27a edició de la Festa d’en Toca-Sons de Taradell ja està preparada. Arriba amb algunes novetats. Una d’elles és que es recupera la porra per mirar d’encertar quin taradellenc o taradellenca interpretarà la figura del famós bandoler. Per participar-hi cal omplir una butlleta que es podrà trobar al Forn Sant Sebastià, al Cafè de can Costa o a la parada d’en Toca-sons al mercat del segle XVII. El guanyador s’endurà la meitat de la recaptació.

Una altra novetat és que la caminada terrorífica teatralitzada que es va fer l’any passat, arriba amb novetats de recorregut i argument. El format serà el mateix, ja que es faran grups reduïts i les entrades cal comprar-les anticipadament (Cafè de can Costa. Preu: 3 euros). A partir d’aquí de 9 a 11 de la nit del dimecres 21 i dijous 22 d’agost es posarà en escena la caminada amb sortida des de Can Just (seu del Parc de les Olors) cada 15 minuts amb grups de màxim 12 persones.

Festa d’en Toca-Sons

La Festa s’iniciarà el dissabte 24 d’agost amb el pregó de l’Agutzil que alertarà els veïns que el bandoler ronda pels voltants de Taradell. Començarà a les 7 de la tarda al davant de l’Ajuntament.

El diumenge 25 durant tot el dia el grup de Sometent rondarà pel mercat del segle XVII per alertar veïns i vigilar que no entri el bandoler. La seva entrada serà a les 7 de la tarda per un punt desconegut, mentre els vilatants estan celebrant la festa major. Està previst que a la intersecció del Passeig Domènec Sert i la carretera de Montrodon hi hagi la batalla entre bandolers i sometents. Mentre que més amunt es farà el moment de treva i reconeixement, que aquest any servirà per recordar i reconèixer Josep Gallés, exmembre de la Junta i que va morir al mes d’abril.

Com és habitual a la Plaça de les Eres el bandoler serà capturat i als jardins de can Costa es farà el judici amb la incògnita de saber si serà declarat culpable o innocent i com serà el final de la festa.

Enguany podeu llegir la Revista d’en Toca-Sons en format digital clicant aquí.

Subscriu-te
Notifica
guest

8 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Neus
Neus
16 agost 2019 16:41

Entenc que aquesta porra deu anar dirigida única i exclusivament al cercle de persones que són properes a l’organització, com ho puc saber jo que ni sé quins criteris es fan servir per escollir en Tocasons. Us falta transparència.

Anna Maria Tuneu, presidenta de l’Associació
Anna Maria Tuneu, presidenta de l’Associació
17 agost 2019 14:17
Reply to  Neus

Hola Neus. La porra és oberta a tothom. Explicar també que en Toca-Sons pot ser qualsevol taradallenc o taradallenca, que tingui entre 18 i 99 anys. La junta de l’Associació festa d’en Toca-Sons, un cop l’any, proposa noms en una reunió de junta que poden ser motivats per diferents criteris, a vegades membres vinculats amb la festa, d’altres totalment externs, a vegades persones que compleixen algun requisit (com per exemple el 18è es va buscar un noi que aquell any fes els 18 anys) i així un llarg etc… Finalment a mà alçada s’escull el Toca-Sons. El trien com he… Llegeix més »

Neus
Neus
19 agost 2019 20:31

Gràcies per la informació. Continuo pensant que muntar una porra per a endevinar un nom entre més de 4800 possibles candidats és una fal.làcia però que quedi clar que només és una opinió.

Jordi
Jordi
20 agost 2019 9:48
Reply to  Neus

Quina fal·làcia tant grossa, Neus!
Et recomanaria implicar-te amb les associacions i les entitats del nostre poble, així podràs conèixer de primera mà la feina que tenen a preparar-ho tot i per quin motiu i sentit fan les coses!

I suposo que com aquesta, que ja fa 27 anys que se celebra, fer la porra és un joc per crear ambient i crear expectativa.

Bueno, et deixo un enllaç amb una mica d’explicació de la Festa, així comencem a saber una mica més del poble, Neus:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Toca-Sons

http://tocasons.cat/

https://www.descobrir.cat/ca/agenda/festa-d-en-toca-sons-155945.php

Josep
Josep
17 agost 2019 15:11
Reply to  Neus

De moment que jo sàpiga, Toca-Sons en pot ser escollit qualsevol taradellenc varó major de 18 anys.
I no opino sobre el tema de la transparència .

Lluís
Lluís
17 agost 2019 15:29
Reply to  Neus

Hola Neus! Perdó per aquesta expressió que ara diré: ‘No havia vist mai cap comentari amb tants pocs fonaments!’ Per a mi, crec que més que falta de transparència de l’organització de la festa, és més falta d’informació teva! Primer de tot, benvinguda a Taradell, a la seva cultura i a les seves tradicions. Suposo que deus ser una d’aquestes persones que heu vingut a viure a Taradell sense conèixer ni les hores que fan a missa. Fa 27 anys que se celebra la Festa d’en Toca-Sons. Sembla encara ahir, con el meu amic Jordi Peipoch ens perseguia pels carrers… Llegeix més »

Neus
Neus
19 agost 2019 20:40
Reply to  Lluís

Donat el to del seu escrit no tinc cap interès en afegir cap comentari.

Jordi
Jordi
20 agost 2019 9:42
Reply to  Neus

Hola Neus! M’agradaria saber quin to té el comentari, ja que és un escrit i els escrits no tenen to! 😉