Inici Actualitat Els joves del Puntal i la gent gran del Casal de jubilats...

Els joves del Puntal i la gent gran del Casal de jubilats de Taradell col·laboren en dues accions

0
COMPARTIR

La gent gran de l’Associació de Jubilats i els joves del Punt Jove El Puntal van dur a terme dues accions durant el mes de juliol, que promouen la participació, la vinculació, l’aprenentatge de noves tecnologies i el teixit associatiu. D’una banda, durant tres dijous de juliol, joves del Puntal es van desplaçar al Casal de l’Associació de Jubilats per ensenyar com funcionen els smartphones a la gent gran. Hi van participar un total de 15 persones grans i 15 joves del projecte de Voluntariat Digital van oferir col·laboració. Al llarg de les sessions s’han pogut acotar els principals aspectes de l’ús dels mòbils i altres continguts tal com s’havien planificat treballar a partir dels coneixements previs de la gent gran.

De la mateixa manera que l’estiu passat els participants al projecte del ‘Fem-ho jove’ van col·laborar amb el casal per pintar el pati exterior. Eeguany des d’aquest camp de treball també
van ajudar a la Junta Directiva a realitzar un mural artístic per decorar i ambientar aquest espai que durant les tardes i vespres d’estiu acull activitats de l’Associació. Per fer-ho es va comptar amb la il·lustradora Laia Maes que va copsar l’essència del que la gent gran del casal volia plasmar a les parets dels seu espai. Ella en va fer el disseny i el primer esbós del dibuix central, un arbre fruiter, que va acompanyat de la frase “Els arbres més vells donen els fruits més dolços”. Aquest vol expressar la fortalesa del col·lectiu i la seva capacitat per continuar generant noves accions, projectes i il·lusions.

Aquest mural s’ha pogut realitzar gràcies a la trobada entre la il·lustradora i la Junta Directiva per fer-ne la creació artística conjunta i per els 11 joves i membres de la Junta de l’Associació que l’han pintat conjuntament. Amb aquesta acció s’espera poder seguir donant continuïtat a altres accions que involucrin tots dos col·lectius per poder anar millorant i nodrint la relació intergeneracional.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments