Inici Actualitat Un total de 40 joves taradellencs participen a les activitats l’Estiu Jove...

Un total de 40 joves taradellencs participen a les activitats l’Estiu Jove de la Mancomunitat La Plana

0
COMPARTIR

Aquest mes de juliol finalitza una nova edició de l’Estiu Jove. Aquest programa s’impulsa des del Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell amb un ampli programa d’activitats lúdiques i de formació per als joves.

El projecte vol estimular la participació juvenil treballant valors com la cohesió i el compromís i generant espais de convivència i iniciativa, tots ells emmarcats dins el Pla Local de Joventut. Per exemple, en l’àmbit formatiu s’ha realitzat el curs de premonitoratge en el lleure adreçat a joves de 16 i 17 anys. És una formació d’iniciació al món del lleure de 44 hores de durada, 24 hores lectives i 20 hores de pràctiques. Hi han participat un total de 25 joves de diferents municipis, dels quals 9 eren de Taradell. Una altra activitat formativa és el projecte Fem-ho Jove! amb el títol ‘Taradelleja’, per a joves de 13 a 16 anys. La filosofia del projecte consisteix a formar-se mentre es porta a terme un servei per a la comunitat. Un total de 18 joves han portat a terme tasques de manteniment al Parc de les Olors, adequació del pati de l’Associació de Jubilats fent un mural a la paret i netejant el terra i tres tallers amb la gent de l’Associació de Jubilats per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil. Aquests serveis a la comunitat s’han combinat amb diferents activitats: anar a la piscina, jocs d’aigua, un taller de fer colònies, un taller de fer pastilles de sabó, una sortida a Els Roures Parc de Seva, l’activitat Debat a bat a la Biblioteca de Taradell i una gimcana pel poble amb fotos de l’Arxiu Fotogràfic.

En l’àmbit esportiu s’ha dinamitzat el Juliol Jove a l’EAS Taradell on s’han afegit dues activitats a la graella del gimnàs adreçades a joves de 13 a 15 anys. Un total de 12 joves han participat a cinc a classes de ciclisme indoor i a cinc classes d’activitats  quàtiques.

L’oferta lúdica ha constat de tres activitats per diversos públics. La primera, la gimcana d’Humor Amarillo adreçada a joves de 13 a 16 anys. Un total de 12 joves van aconseguir passar totes les proves de les esferes sense caure i van superar les tres partides de archery tag. La segona, el taller de batuts al Parc de les Olors de Taradell per a joves de 18 a 35 anys. Cinc persones van descobrir cinc receptes de batuts amb plantes aromàtiques del parc. La tercera, la sortida conjunta amb altres municipis de la Mancomunitat la Plana al parc aquàtic Water World a Lloret de Mar, on hi van participar un total de 84 joves de 13 a 17 anys dels diversos municipis mancomunats, del quals 25 són de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments