Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell penja per primer cop la bandera arc iris al...

L’Ajuntament de Taradell penja per primer cop la bandera arc iris al balcó principal

0
COMPARTIR

Per primer cop l’Ajuntament de Taradell ha penjat una bandera, que no sigui l’estelada, al balcó principal de l’edifici. Aquest divendres al matí l’alcaldessa Mercè Cabanas, la regidora d’Igualtat Núria Arau, i el regidor Toni Pérez, han penjat la bandera irisada LGTBI amb motiu del Dia de l’alliberament de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

Fa dos anys, després de l’acord de govern entre CiU, ERC i SI ja es va penjar per primer cop, però no al balcó principal, sinó en un edifici municipal (a l’Espai Solidari del carrer Ramon Pou). ERC sempre havia insistit en penjar la bandera a l’Ajuntament, però el CiU defensava que no era l’espai idoni perquè llavors també s’hauria de fer amb altres reivindicacions.

Cal destacar que a banda de la bandera, a l’entrada de l’Ajuntament hi llueix un plafó commemoratiu de la diada i hi ha diversos cartells en diferents punts del municipi. Aquest 28 de juny es commemora el 50è aniversari de la revolta Stonewall a Nova York on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquell fet va significar l’inici de l’alliberament lesbià, gai, trans i intersexual.

Des de l’octubre de 2014, Catalunya disposa d’una llei (Llei 11/2014, del 10 d’octubre) per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments