Inici Actualitat Mercè Cabanas proclamada alcaldessa de Taradell per al mandat 2019-2023

Mercè Cabanas proclamada alcaldessa de Taradell per al mandat 2019-2023

1
COMPARTIR

Mercè Cabanas s’ha convertit aquest dissabte al migdia en la primera alcaldessa que té Taradell després de prendre possessió del càrrec per al mandat 2019-2023. L’acte oficial de constitució de l’Ajuntament s’ha fet en una sala de plens que ha quedat petita. Cabanas ha obtingut els 9 vots a favor dels regidors d’ERC, mentre que els quatre regidors de Junts per Taradell han votat al candidat Santi Estragués.

L’alcalde sortint, Lluís Verdaguer, ha fet el traspàs de vara davant dels aplaudiments del nombrós públic. Moment en el qual algunes persones han aixecat pancartes reclamant ‘Ara República’.

L’acte ha començat amb la constitució de la mesa d’edat, integrada per la regidora més gran i la més jove, Araceli Garcia i Berta Camprubí. Tot seguit, els 13 regidors han promès el càrrec. Els d’ERC amb la fòrmula ‘ho prometo per imperatiu legal, per poder servir el poble que m’ha escollit, únic dipositari de la sobirannia, però mai renunciant als principis republicans i a la independència dels Països Catalans“. Mentre que els de Junts per Catalunya (amb alguna petit afegitó) seguint la fòrmula proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI): “ho prometo per imperatiu legal. Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb Taradell i amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant per la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada“.

Els parlaments

La nova alcaldessa Mercè Cabanas ha agraït la confiança i ha reiterat que “aportarem una nova mirada, forma de fer diferent” i que “no governarem de forma partidista ni sectària, sinó que vetllarem per l’interès de la majoria”. Cabanas també ha afirmat que “si ens equivoquem, demanarem disculpes, no farem alcaldades, no farem actuacions d’abús de poder” i ha exposat que “vam prometre treballar fort i ho farem. Vam prometre governar de forma oberta, amb una mirada col·laborativa i ho farem. Vam prometre treballar en equip i ho farem”. Finalment, ha acabat dient que “ens hem compromès a deixar un poble amb un horitzó de futur culte, just, igualitari i sostenible. Ens arramenguem una vegada més i treballarem sense defallir”.

Mentrestant el cap de llista de Junts per Taradell, Santi Estragués, ha felicitat als nous regidors i regidores i ha insitit en què “hem vingut a treballar pel poble, a aportar totes les coses que poguem i a fer-lo crèixer en la mesura i direcció que creiem més oportuna”. Ha recordat que estaran a l’oposició, però amb la mà estesa per col·laborar recordant que restaran amb “un esperit col·laboratiu, pencaire, transversal i encoratjador” per veure què proposa l’equip de govern. També ha desitjat els millors encerts en l’obra de govern “perquè si en aquesta casa les decisions que es prenen són les millors que es puguin prendre, les prengui qui les prengui, nosaltres les trobarem correctes” i ha acabat amb un “entre tots que siguem capaços de teixir el teu equip” lligant els eslògans electorals de les dues candidatures.

Al final de l’acte, la nova alcaldessa, Mercè Cabanas, ha posat la insígnia de plata amb l’escut de Taradell a tots els regidors. Anteriorment, Lluís Verdaguer, després d’entregar-li la vara, li havia posat a la nova alcaldessa. Els presents han pogut gaudir d’un petit piscolabis.

Podeu veure més imatges clicant a aquesta foto.

Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
16 juny 2019 12:27

Com que no ha va fer ni la nova alcaldessa ni el cap de l’oposició, ja ho fem nosaltres: GRÀCIES LLUÍS VERDAGUER.