Inici Actualitat Mercè Cabanas es convertirà dissabte en la primera alcaldessa de Taradell

Mercè Cabanas es convertirà dissabte en la primera alcaldessa de Taradell

0
COMPARTIR

Aquest dissabte a les 12 del migdia i obert per a tothom, es constituirà el nou Ajuntament de Taradell, amb dues dades històriques pel poble, ja que tindrà per primer cop un govern format per Esquerra Republicana i una dona alcaldessa, Mercè Cabanas, per liderar aquest projecte.

Esquerra Republicana governarà a Taradell després que el passat 26 de maig guanyés les eleccions amb un total de 2.312 vots (62,72%), davant els 1.176 vots (28,17%) de la candidatura de Junts per Taradell, de Santi Estragués. Els vots van donar 9 regidors per Esquerra Republicana i 4 per Junts per Taradell.

A més, la constitució del nou Ajuntament farà que Luís Verdaguer deixi de ser alcalde després de 12 anys al capdavant de la institució. En el ple encara no s’anunciaran les carteres corresponents. Els nous regidors seran els següents:

 • Mercè Cabanas (ERC)
 • Joan Canó (ERC)
 • Núria Arau (ERC)
 • Lluís Rodríguez (ERC)
 • Lídia Alonso (ERC)
 • Berta Camprubí (ERC)
 • Toni Pérez (ERC)
 • Miríam Martínez (ERC)
 • Lleïr Pladevall (ERC)
 • Santi Estragués (Juns per Taradell)
 • Eduard Morató (Junts per Taradell)
 • Araceli Garcia (Junts per Taradell)
 • Sílvia Puntí (Junts per Taradell)

Com es constitueix el nou consistori?

L’Ajuntament es constitueix el vintè dia posterior a la celebració de les eleccions. Es forma una mesa d’edat, integrada pels electes de més i menys edat presents a l’acte. En aquest cas seran l’Araceli Garcia i la Berta Camprubí, que s’encarregaran de comprovar les credencials dels electes i declarar constituïda la corporació.

En el moment de la presa de possessió els nous electes podran escollir entre jurar o prometre la Constitució i, si ho creuen convenient, podran manifestar addicionalment que ho fan per imperatiu legal i/o d’altres consideracions que creguin oportunes. L’alcalde o alcaldessa serà la persona que obtingui majoria absoluta en la primera votació dels membres de la corporació. Si no obtingués majoria absoluta cap candidat, seria proclamada alcaldessa la Mercè com a candidata de la llista que va obtenir més vots a les eleccions.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments