Inici Actualitat ERC guanya per primer cop l’alcaldia de Taradell amb Mercè Cabanas

ERC guanya per primer cop l’alcaldia de Taradell amb Mercè Cabanas

1
COMPARTIR

Per primera vegada en 40 anys d’eleccions democràtiques que ERC Taradell aconsegueix el triomf en unes eleccions municipals. Per tant, Taradell tindrà alcaldessa amb la Mercè Cabanas, ja que només hi havia dues candidatures que optaven a l’alcaldia. De fet, a Taradell no hi havia bipartidisme (només dos partits) des de 1995.

ERC ha guanyat les eleccions municipals amb un 62,72% dels vots, és a dir, un total de 2.312 vots i ha obtingut 9 regidors. A més, ha trencat el regnat convergent a l’Ajuntament de Taradell que durava des de 1987 quan Josep Munmany va guanyar les eleccions municipals. 32 anys després hi ha canvi de color a l’Ajuntament de Taradell. ERC ha augmentat en 1.526 el nombre de vots, ja que fa quatre anys va obtenir el 28,17% amb 786 vots.

Junts per Taradell, amb Santi Estragués com a candidat, ha obtingut el 31,90% dels vots. És a dir, un total de 1.176 i un total de 4 regidors. En les últimes municipals al 2015, llavors CiU (amb Lluís Verdaguer de candidat) va obtenir el 60,97% de vots (1.701). Per tant, ha perdut 525 vots. De vots en blanc, n’hi ha hagut 150 i de nuls 48.

Participació molt més alta

La participació en aquestes eleccions municipals 2019 ha estat molt més alta en vots i percentatge respecte al 2015. Llavors es va registrar un 59,39% (2.825 vots). Per tant, hi ha hagut 861 votants més en aquests municipals 2019 fins a un total de 3.686 taradellencs i taradellenques que han anat a votar. El percentatge ha pujat fins al 74,78%.

Aquest percentatge fa que aquestes eleccions municipals siguin les terceres amb més participació registrada a Taradell des del 1979. Només han estat superades per les del 1983 amb un 76,16% i les de 1979 amb un 81,21%. Però en quant a votants (3.686) és la que més participació ha tingut.

Composició del ple municipal

Els nours regidors són:

 • Mercè Cabanas (ERC)
 • Joan Canó (ERC)
 • Núria Arau (ERC)
 • Lluís Rodríguez (ERC)
 • Lídia Alonso (ERC)
 • Berta Camprubí (ERC)
 • Toni Pérez (ERC)
 • Miríam Martínez (ERC)
 • Lleïr Pladevall (ERC)
 • Santi Estragués i Casanovas (Juns per Taradell)
 • Eduard Morató i Casassas (Junts per Taradell)
 • Araceli Garcia i Español (Junts per Taradell)
 • Sílvia Puntí i Bigas (Junts per Taradell)

Recordem els resultats de 2015

Fa quatre anys els resultats a les eleccions municipals de Taradell van donar la victòria amb 8 regidors i majoria absoluta a CiU amb un total de 1.701 vots (60,21%). ERC va obtenir quatre regidors amb 786 vots (27,82%) i Solidaritat va tenir 196 (6,94%) i un regidor. Aquelles eleccions, però, van tenir una xifra de participació més baixa amb un 59,39% de votants (2.825).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marta
31 maig 2019 6:58

Benvolguda Mercè, futura Alcaldessa de Taradell. Per raons que ara no venen al cas, jo no et vaig votar… i com que encara no t’he vist, ni trobat, t’escric i et felicito!

Dues coses: Ho faràs bé perquè estimes el poble, i també faràs “alcaldades” perquè ets com tothom, humana.

Que la teva bandera sigui de conviccions sinceres i sense partidismes per tots els Taradellencs.

Una abraçada.

Marta

31 de maig 2019