Inici Actualitat 4.872 taradellencs i taradellenques tenen dret a vot a les eleccions municipals...

4.872 taradellencs i taradellenques tenen dret a vot a les eleccions municipals del 2019

0
COMPARTIR

Un total de 4.872 taradellencs i taradellenques podran votar aquest diumenge 26 de maig a les eleccions municipals. Recordem que també es pot votar a les eleccions europees. Taradell.com farà un seguiment exhaustiu de tota la jornada electoral amb dades de participació, incidències i resultats al vespre.

Diumenge es podrà votar a dues candidatures: Junts per Taradell amb Santi Estragués com a candidat o ERC Taradell amb Mercè Cabanas com a candidata. Un d’ells dos serà el relleu de Lluís Verdaguer, que deixa l’alcaldia després de 12 anys.

Incògnita amb la participació

Curiosament, en aquestes eleccions municipals podran votar uns 115 taradellencs més respecte als que van votar el 2015. Llavors la participació va superar per poc el 59%. Una tendència mantinguda en les anteriors eleccions municipals. El 2011 amb el 57% i el 2007 amb el 65%.

Tot i que les últimes eleccions estatals van registrar el 82% de participació i podria fer pensar que la votació serà més elevada, fa quatre anys no va ser així. Llavors veníem d’una consulta del 9N i d’unes eleccions catalanes el 2012 amb el 80% de participació. A més aquell 2015 va tenir més endavant unes eleccions catalanes amb quasi el 86% de participació i les estatals van registrar el 70%. Per tant, la dinàmica és de participació més baixa en unes eleccions municipals, independentment de la resta de comicis.

Si repassem les tres últimes eleccions municipals, CiU (ara Junts per Taradell) ha oscil·lat sempre entre els 8 o 6 regidors, mentre que ERC n’ha obtingut 5 o 4. Però cal tenir present que hi havia altres candidatures que també es presentaven. La diferència de vots en les eleccions municipals del 2015 entre CiU i ERC va ser de quasi un miler entre les dues formacions, però cal tenir en compte que CiU va aconseguir el major nombre de vots assolit mai en unes municipals a Taradell.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments