Inici Actualitat Santi Estragués (Junts per Taradell): “Podem aportar experiència, un punt de vista...

Santi Estragués (Junts per Taradell): “Podem aportar experiència, un punt de vista més jove i ser més propers”

0
COMPARTIR

Santi Estragués és el candidat a l’alcaldia de Taradell per Junts per Taradell. Agafa el relleu de Lluís Verdaguer, després de ser alcalde durant 12 anys. Estragués, amb 30 anys, ja ha estat regidor de Cultura en aquesta últim mandat municipal. Molt vinculat amb el món del teatre i exgerent del bar de can Costa, és fill de Sant Bartomeu i des dels 16 anys viu a Taradell. Està casat i té una filla. Ens trobem als jardins de Can Costa per conversar:

1- Què pot aportar en Santi Estragués a l’Ajuntament i a Taradell?

Podem aportar l’experiència de bona part de l’equip. Un punt de vista més jove i més dinàmic i volem apostar molt per ser encara més propers, acostar l’ajuntament a la població. Idees fresques i noves. Per suposat la paraula continuïtat ens agrada. Creiem que Taradell és un poble on s’hi viu molt bé i volem seguir en la línia que portem fent tots aquests anys. Ens agrada com ha evolucionat Taradell i creiem que aquest és el camí que ha de seguir, posant Taradell al davant. Per tant, la barreja entre continuïtat i idees noves i fresques.

2- Parlem de la llista. Vent-nos l’equip?

Hem buscat un equip molt divers, no només d’edats i de llocs on viuen, sinó de diferents tarannàs. De persones que tenen diferents maneres de veure les coses i que d’aquesta manera podem trobar noves idees. Per altra banda, un equip molt proper, gent que estigui molt vinculada i que conegui molt bé totes les entitats de Taradell, com es treballa i tota la seva gent. I, sobretot, gent que tingui molta empenta. Crec que excepte els que portem experiència d’haver estat a l’ajuntament, la resta no s’havia plantejat mai posar-se en política municipal. Per tant, venen aquí a aportar una visió nova i sense cap idea prefixada.

3- Parlem del programa. Si hagués de triar 3 o 4 prioritats…

Un primer tema és el de la mobilitat. Apostarem molt fort per la mobilitat, tant per obra gran com pot ser la ronda Montserrat que durant aquesta legislatura hem de portar a terme, com tot el tema de velocitats dintre del municipi. De seguir adaptant tot el tema de familiaritzar el pas de cadires de rodes, carros de la compra amb les voreres… i tot el tema de la bicicleta, que dins el terme es vagi a unes velocitats més baixes i prioritzant el vianant i la bicicleta.

També incidirem en el civisme. Taradell és un poble molt cívic, però hi ha un percentatge molt petit que fa molt soroll. En el sentit, que l’incivisme en tinença d’animals, escombraries, aldarulls… és el que volem atacar fort. I ho volem fer mitjançant la figura dels agents cívics que volem impulsar i que tinguin capacitat sancionadora i correctora d’aquestes conductes.

El tercer tema seria el de l’esport. Portem anys lluitant perquè l’esport a Taradell creixi. L’EAS ha estat un projecte que vam apostar i ha sortit bé i ara hem de fer un pas més en valorar els equipaments esportius que hi ha. Tenim clar que hi ha una demanda important de pavelló. Però creiem que hem de treure més profit de tot el parc esportiu, format pel Parc d’Esports, el pavelló, l’EAS… sempre conjuntament amb totes les persones que estan gestionant aquests equipaments i que entre tots podem fer una taula i veure de quina manera en podem treure més rendiment. Diga-li amb un carnet únic o qualsevol manera que tots els que estiguem en aquella taula en sortim satisfets, però sobretot que qui en surti beneficada sigui la població de Taradell. I que podem incloure esports com el volei, el pàdel cobert, l’skate, l’escalada… que cada cop tenen més demanda.

I un últim punt a destacar seria el tema de l’associacionisme. Creiem molt en totes les entitats de Taradell. És una aposta que ja fa anys creiem, però encara hem de consolidar més. Som molt rics en entitats, però hem de seguir mantenint i potenciant totes les entitats, perquè creiem que és la base d’aquesta activitat i ritme tan frenètic que té Taradell.

“Volem potenciar molt que tot l’equip forma part de l’ajuntament. I això ens permeti ser molt propers, molt quotidians, trepitjar molt carrer, que la gent ens pugui trobar, se’ns pugui acostar”

4- Quins són els reptes que ha d’afrontar Taradell en els propers quatre anys?

Un és el tema de la relació de creixement de Taradell amb els serveis que té. Actualment, tenim una quantitat de serveis increïbles per la població que té Taradell. Però està clar que la població va creixent regularment i amb l’obertura de la ronda Montserrat hi haurà una part d’urbanització del municipi. Per tant, crec que hem de seguir apostant pel tarannà de poble i aconseguir que el creixement futur sàpiga mantenir el nivell i qualitat de serveis i aquest tarannà de poble.

Segon, per suposat, estem orgullosos de la bona gestió de l’Ajuntament en aquests darrers anys vinculat amb el tema sobiranista. I creiem que el poble de Taradell i l’Ajuntament hem de donar suport perquè la gent se senti representada en aquest àmbit del nostre país.

5- Heu venut molt la idea d’equip i és el vostre eslògan. Què voleu dir?

Trencar el tòpic del personalisme. Quan diem ‘El teu equip’ volem transmetre i ho creiem que l’Ajuntament som un equip. Que no només és l’alcalde. Per suposat que l’alcalde acaba tenint una dedicació superior als regidors, però volem potenciar molt que tot l’equip forma part de l’ajuntament. I això ens permeti ser molt propers, molt quotidians, trepitjar molt carrer, que la gent ens pugui trobar, se’ns pugui acostar… no només a la figura de l’alcalde sinó també a la de cada regidor. I aquest és un gran repte que tenim, que quan et presentes a les eleccions hi haurà alguns regidors que has pensat amb ells com a persones molt vàlides, però que quan passen desapareixen del mapa polític. Per nosaltres, malgrat uns quants seran els regidors, creiem molt que el treball en equip que ha d’envoltar els propis regidors, ha de seguir viu i, per tant, totes aquestes persones que ens acompanyen i d’altres que ens ha acompanyat i ens donen suport, han de seguir formant part d’alguna manera del dia a dia de l’Ajuntament, com un consell assessor o diguem-li com volguem.

“Com que creiem que la tasca que es porta fent a l’Ajuntament ha estat fantàstica, amb una gestió econòmica excel·lent, entomem amb molt d’orgull l’herència que ens deixen”

6- És un punt negatiu ser el candidat que relleva l’actual alcalde de Taradell? 

Totalment positiu. Si creguessim que Taradell ha de canviar moltíssim, que no ens agrada, que no n’estem orgullós… et diria que em presentin com la continuïtat seria un punt negatiu. Però no és el cas. Nosaltres, i crec bona part de la població, se sent orgullós de Taradell. I com que creiem que la tasca que es porta fent a l’Ajuntament ha estat fantàstica, amb una gestió econòmica excel·lent, entomem amb molt d’orgull l’herència que ens deixen. I, per suposat, com en Lluís no va ser en Josep Munmany i com cada legislatura els regidors han fet que el propi Lluís sigui diferent durant les tres legislatures que ha estat alcalde, per suposat hi haurà una vessant de canvi i novetat. Això ho porten les noves cares i les noves idees. I el nou candidat. Entomem amb molta il·lusió l’herència que ens deixen i orgullosos que puguem ser hereus.

7- Ja tens experiència de govern com a responsable de Cultura, què et permet tenir aquesta base?

Realisme. Perquè quant tu entres a l’ajuntament t’adones que nhi ha molts termes genèrics i de projectes començats que n’ets coneixedor, i saps que hi ha moltes barreres legals… Per tant, no perdem temps per aquí picant a la paret i anem cap allà… Moltes propostes que s’han hagut de redirigir perquè per aquí no hi podem anar… Tot el coneixement que hagis pogut agafar en els quatre anys, no només dels quatre anys, sinó de converses amb en Lluís, amb els altres regidors, de converses amb entitats… tens molt de guanyat. A més, tinc la gran sort d’haver estat regidor de Cultura que et permet vincular-te molt amb les entitats i ser coneixedor bona part de la massa de la població, que està involucrada amb projectes de Taradell. I això és enriquidor.

8- Vostè està molt relacionat amb la Festa d’en Toca-Sons. Corren molts rumors. Alguns diuen que tot serà a favor d’aquesta festa i que qui realment governarà serà la seva dona. Què en pensa d’aquesta rumorologia?

(Riu) Diuen que el sabater és el que va més mal calçat en el fons… És veritat que jo tinc una vinculació amb Toca-sons i Canya que no és conya, de fet la vaig adquirir en el mateix moment que vaig agafar la vinculació amb Taradell. És veritat que és molt forta, però jo tota aquesta rumorologia els diria: agafeu els quatre últims anys en què jo he estat regidor de Cultura i he pogut tenir incidència total en la festa d’en Toca-sons, i mireu les partides que hi hem destinat econòmicament… i són exactament les mateixes… i mireu l’evolució de la Festa i és exactament la mateixa. Tot el tema de suport econòmic a les entitats i festes és sota un criteri tècnic i qui pugui entendre que puc arribar a influir en això, aniria molt equivocat perquè per davant de tot som persones honestes i tinc molt clar que a vegades és el contrari amb el de casa perquè no sigui dit… Aníriem molt malament si em presentés per alcalde pensant que el que puc treure és donar suport a una simple festa de Taradell. No és el cas.

Segon (riu)… Jo sóc una persona molt empàtica i que sempre busca la pau i rarament a mi se’m veu mai un tarannà de portar la veu cantant, de ser un líder molt obert… sinó que moltes vegades sóc dels que estic per allà, fent la feina, treballant… I això a vegades fa que si tu al teu costat tens una persona que és al revés, que té un lideratge molt marcat, com pot ser la meva dona… A vegades quan et comparen amb una altra persona, busquen qui sembla que pugui ser el més fort i, per tant, pensen ‘ui, aquí manarà…’. També aniríem molt equivocats. Si hagués de ser alcaldessa la meva dona que es presenti ella. Entenc molt bé que hi hagi opinions i rumorologia… me n’arriba molta. Però aniríem equivocats.

9- Series partidari de repetir un govern d’unitat?

Sempre dic el mateix. A l’Ajuntament de Taradell hi ha d’haver unitat. Ho tinc claríssim i sóc una persona que ve a buscar el diàleg i la tranquil·litat i treballar per Taradell. Si aquest bon fer i bona gestió ha de ser via pacte o no… El pacte que hi va haver no va ser un pacte entre CiU i ERC sinó que va ser un pacte dels regidors que formàvem l’equip de govern en el seu moment més les quatre persones d’ERC i un de Solidaritat que ens vam entendre molt bé. En aquella taula anàvem tots en la mateixa direcció. Per tant, per mi el pacte és amb les persones i no amb els partits polítics. Un cop passades les eleccions i veient qui ens assentem a la taula, podrem conèixer realment quines som les persones i podrem veure si és factible aquest possible pacte entre les persones que han de governar Taradell.

10- Què li diries al votant taradellenc que no et coneix?

Diria primer de tot que faci una primera lectura: Està orgullós de Taradell? Li agrada com és Taradell? Doncs nosaltres venim a representar una mica, renovat, aquest continuisme. Aquest tarannà i aquestes ganes que Taradell segueixi endavant. Hem après dels que ho han fet fins ara. Per tant, aquesta és la filosofia. I en segon lloc, el nostre eslògan és ‘Equip, experiència i futur’. La idea de gent molt involucrada, que ve a treballar pel poble…, venim amb les màximes bones intencions, màxima honradesa, màximes ganes de tirar endavant. I som aquí per posar-nos a la seva disposició. Per tant, tota aquella gent que no em pugui conèixer i hagi de triar entre una opció i una altra sense conèixer-ne cap, jo li diria que ens faci confiança a nosaltres perquè venim a treballar molt, i molt per ells.

Qüestionari:

 • Un indret de Taradell: El caminet que connecta la Font Gran amb el Tint, trobo que és un lloc preciós i molt bonic.
 • Quin carrer és el més bonic de Taradell: El Passeig Domènec Sert.
 • Una festa taradellenca: La Festa dels Reis.
 • Un defecte que té Taradell: Tenim poc potenciat el gran entorn natural i paisatgístic que tenim a Taradell.
 • Vas a l’EAS? Sí, però hi vaig poc.
 • Què en pensa de Mercè Cabanas? És una molt bona candidata. Molt preparada i la veig honrada i honesta.
 • L’últim llibre que has llegit o llegeixes: Estic llegint ‘Escrits des de la presó‘ de Joaquim Forn que em van regalar per Sant Jordi i estic llegint el conte que llegeixo cada vespre a la meva filla.
 • L’última sèrie que has mirat o mires: No miro mai la televisió ni sèries per internet.
 • Un grup de música o cantant: Sóc molt fan de Lluís Llach
 • Un lema: ‘El teu equip’ (riu).
 • Quin és el plat preferit? Els macarrons de la iaia de la meva dona són molt bons.
 • Tens gos? Reculls la caca? Tinc gos. No és meu, però el trec a passejar sovint i recullo la caca.
 • Com et definiries com a persona? Proper, honest i treballador.
 • Completi la frase. Taradell és… un poble que es fa estimar.
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments