Inici Actualitat Només dues candidatures optaran a l’alcaldia de Taradell en les eleccions municipals...

Només dues candidatures optaran a l’alcaldia de Taradell en les eleccions municipals del 26 de maig

0
COMPARTIR

Oficialment només hi haurà dues candidatures a l’alcaldia de Taradell. Aquest dimecres s’han fet públiques les candidatures presentades a la Junta Electoral de Vic i no hi ha hagut sorpresa. Junts per Taradell i ERC seran les dues úniques formacions que es podran votar el proper 26 de maig de 2019 en les eleccions municipals. Per tant, els taradellencs i taradellenques només podran escollir entre els candidats Santi Estragués (JuntsxTaradell) i Mercè Cabanas (ERC).

Des de 1983 a Taradell que no hi havia només dues úniques candidatures en unes eleccions. Aquest fet només s’havia produït en les primeres eleccions democràtiques l’any 1979 i en les següents el 1983.

El 1979 es van presentar dues formacions, sense cap paraigües de partit polític. Van ser l’Agrupament democràtic Independents Taradell (ADIT), encapçalat per Joan Reig, i Demòcrates Units de Taradell Independents (DUTI), encapçalt per Aman Barfull. La participació va ser altíssim fins al 81% del cens. Va guanyar ADIT amb Joan Reig amb 7 regidors, els quatre restants van ser per DUTI.

El 1983, de nou, hi va haver dues úniques candidatures: Democràcia i Progrés (DIP) amb Joan Reig i Agrupació democràtica de Taradell (ADT) amb Joan Bosch. Va tornar a guanyar la candidatura de Joan Reig amb 8 regidors.

L’any 1987 va ser quan van entrar en escena els partits polítics a Taradell (CiU i ERC) i per primera vegada hi va haver més de dues candiatures, ja que també es va presentar el partit Osonenc Progrés Municipal d’Osona (PMO). Josep Munmany va guanyar les eleccions i des del 1987 sempre a Taradell ha governat CiU. Des de llavors sempre hi havia hagut més de dues candidatures. Per exemple el 1999, el 2003 i el 2007 es va presentar el PP, però no va obtenir representació. El mateix va passar-li al PSC el 2003 i 2007, o a la Unió de Jubilats de Taradell el 2007.

Al 2007 hi va haver 6 candidatures

Les eleccions municipals de 2007 van ser les més multitudinàries en quant a candidatures. Fins a cinc n’hi va haver. CiU amb Lluís Verdaguer, ERC amb Toni Casassas, el PSC amb Miquel Vila, la Unió de Jubilats amb Joan Jolis, el PP amb Agustí Segura, i PxC amb Josep Ricart. Però només van entrar a l’ajuntament amb representació CiU i ERC.

A la web hem obert una enquesta participativa per animar el compte enrere fins a les eleccions del 26 de maig.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments