Inici Actualitat Es presenta el llibre ‘Tornar al bosc: les feines dels bosquerols’ de...

Es presenta el llibre ‘Tornar al bosc: les feines dels bosquerols’ de Josep Cot i Antoni Gimeno

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest divendres al vespre la presentació del llibre ‘Tornar al bosc: les feines dels bosquerols’. Un llibre de Josep Cot i Antoni Gimeno, que va comptar amb la presència d’Eduard Botey, director del Parc Natural de Montesquiu.

L’acte, amb la presència d’una trentena de persones, va servir per explicar moltes de les feines que es feien antigament al bosc i que Cot i Gimeno han anat recopilant a partir d’entrevistes per tot el territori català durant els últims anys. Josep Cot va explicar que “les dones i els nenes contribuien a l’economia de la família” amb tasques relacionades amb el bosc. I Antoni Gimeno va destacar que “la manera de fer els feixos varia per les diferents comarques”.

El llibre parla amb una seixantena de persones que van viure, treballar i relacionar-se amb el bosc i explica les diferentes feines que s’hi feien, ja fos recollir llenya, fer escombres de bruc, coure carbó o recol·lectar pinyons, castanyes o bolets en unes 290 pàgines i amb il·lustracions de Judit Roma.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments