Inici Actualitat 16 persones grans i 11 joves protagonistes del taller de mòbils i...

16 persones grans i 11 joves protagonistes del taller de mòbils i tauletes de Taradell

0
COMPARTIR

Al llarg de 4 divendres consecutius del març i l’abril s’ha desenvolupat, de 4 a 5 de la tarda, el Taller de mòbils i ‘tablets‘ per a persones jubilades a l’Associació de Jubilats de Taradell. Des del Centre Obert El Puntal onze joves han tingut l’oportunitat de formar en noves tecnologies als més grans i esdevenir els mestres, en aquesta nova edició del taller.

Aquest projecte de caire comunitari ha permès promoure no només l’aprenentatge en l’ús de noves tecnologies en el col·lectiu de la gent gran, sinó que a més ha facilitat la interacció i cohesió entre generacions. Han estat un total de 27 persones participants, dels quals 16 persones grans i 11 joves. En aquesta ocasió, l’experiència acumulada ha facilitat que en algunes parelles d’aprenentatge les tècniques emprades fossin molt útils per avançar en la matèria. Així, els més joves ajudaven als més grans a prendre apunts dels nous continguts, a fer incís en els dubtes que presentaven i a reforçar aquells aspectes més complicats.

Abans de començar el taller, les persones grans inscrites van poder fer arribar quin era el seu nivell inicial i quines eren les seves demandes d’aprenentatge. D’aquesta manera, des del primer dia, s’ha procurat mantenir els mateixos alumnes durant les quatre sessions, per assegurar el coneixement mutu i el seguiment en l’adquisició de coneixements.

L’aproximació de les persones grans al món de les noves tecnologies s’ha facilitat gràcies a aquesta experiència de mentoratge entre adults i petits. I no només han estat els més grans els beneficiats, sinó que els joves del Puntal han pogut també aprofitar aquestes sessions per posar en pràctica habilitats com l’escolta, la comunicació, la paciència, etc.

En la darrera sessió, s’ha realitzat un comiat simbòlic entre tots els participants amb entrega de diplomes tant a alumnes com a professors, com a reconeixement de la seva implicació i motivació en el procés.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments