Inici Actualitat Mercè Cabanas (ERC) es presenta com a alcaldable per Taradell apostant pel...

Mercè Cabanas (ERC) es presenta com a alcaldable per Taradell apostant pel treball en equip, les ganes i el compromís

1
COMPARTIR

Més de 200 persones van fer que la sala del mig del Centre cultural Costa i Font quedés petita per assistir a la presentació de la candidata d’ERC a l’alcaldia de Taradell, Mercè Cabanas. En un acte de prop més d’una hora, Cabanas va centrar-se molt en explicar perquè es presenta i deixar clar que té l’energia, el temps, el compromís i les ganes per treballar per Taradell.

El periodista Eloi Vila va introduir la candidata destacant la seva amistat quan treballaven a El 9 Nou del Vallès Oriental i destacant que la Mercè “als nous que començàvem ens escoltava, ens valorava i tenia molt en compte allò que proposàvem”.

L’acte també va servir de comiat del portaveu i últim cap de llista per ERC Taradell, Salvador Clot, que cedeix el relleu després de 12 anys com a regidor a l’Ajuntament de Taradell. Clot va destacar que tanca una etapa vital “amb molt bones experiències i on hem fet la feina tant bé com ens ha semblat, sempre amb la consciència que hem fet el millor que creiem pel poble”. I va parlar de la Mercè destacant la seva “il·lusió, compromís i valentia” i avançant que “segurament estem davant la nova alcaldessa de Taradell”.

Proximitat, equip i compromís

Mercè Cabanas va centrar la seva intervenció inicial en explicar perquè ha decidit fer el pas i presentar-se com a candidata d’ERC a les eleccions municipals 2019. Així, va destacar que no podia dir que no a la proposta que li van fer i que li va arribar en el moment ideal, després de 10 anys vivint fora de Taradell i havent-ne tornat ja fa un any i mig: “Quan m’ho van proposar em va fer molta il·lusió. És una decisió que no es pot prendre a la lleugera. Si valores els pros i contres ni en mig any hagués trobat la resposta definitiva. Vaig dir que sí”.

Cabanas va deixar clar que té el temps, l’energia suficient i el compromís amb Taradell: “Sóc qui sóc gràcies a aquest poble. I ara tinc tot el temps del món i l’energia per servir-lo en allò que pugui”. També va insistir en més d’una ocasió en el concepte de treballar en equip: “Jo necessito treballar en equip. Un diari, un programa de ràdio, de televisió… no es poden fer en solitud. Cal un treball conjunt. Si algú falla, tot pot anar en orris”. Mercè Cabanas va explicar que valors com “l’esforç, l’honestedat professional, la humilitat i la veritat són imprescindibles per aconseguir la credibilitat professional i aquests valors són també els que hem d’aportar en aquesta nova etapa a l’Ajuntament”.

La cap de llista d’ERC també va voler presentar-se per aquells que potser no la coneixen. I va dir ser per circumstàncies i per convicció dona, feminista, catalana, independentista, pagesa de família i periodista “que aposta per un poble integrador des de perspectives diferents amb un futur pels nadons que han nascut aquest 2019, volem que visquin en un poble on la cultura sigui vital, on el civisme no sigui qüestió d’un dia, on puguin créixer en igualtat i en un entorn sostenible”.

A l’estil del programa de TV3 ‘Al Cotxe’, Eloi Vila i Mercè Cabanas van mantenir una conversa més distesa durant la qual va apuntar que “no penso fer carrera política” i, de fet, va insistir que el seu compromís és per quatre anys, i que llavors ja es veurà perquè poden canviar les circumstàncies. També va reconèixer que la tasca de governar un ajuntament no és fàcil i “sabem que haurem de dir que no però el més important és si no es pot fer, explicar perquè no es pot fer”.

Finalment, preguntada sobre si creu que guanyarà les eleccions, Mercè Cabanas va reconèixer que “hi ha més possibilitats perquè no es presenta l’alcalde actual”, però que “costa convèncer i hem de fer un programa molt bo. Hi posarem tot l’esforç”. A la part final el públic va poder fer preguntes sobre el programa i la llista electoral que es presentaran properament. L’acte es va tancar amb coca i cava pels assistents.

Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
ERC Taradell
25 març 2019 12:43

Gràcies a tothom que va venir a l’acte per escoltar la nostra candidata. Per qui no hi va poder ser, hem resumit el més important de la intervenció de la Mercè Cabanas en aquest vídeo.