Inici Actualitat La web de l’Ajuntament de Taradell rep, un any més, el Segell...

La web de l’Ajuntament de Taradell rep, un any més, el Segell Infoparticipa 2018 per la seva transparència

0
COMPARTIR

La sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona va acollir aquest dijous a la tarda l’acte de lliurament dels guardons Segell Infoparticipa 2018 que valora les webs dels ajuntaments i consells comarcals i la qualitat de la comunicació pública local. La sisena edició d’aquests reconeixements ha guardonat 98 ajuntaments. Entre ells, l’Ajuntament de Taradell per cinquena vegada amb una puntuació de 90,38.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha recollit el guardó. En aquesta sisena edició també s’ha donat una menció a quatre municipis, i s’ha premiat a 4 consells comarcals, se n’ha mencionat 1 i s’han premiat tres diputacions.

A partir dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, basats en la Llei de Transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s’exigeix un 95% d’indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s’atorga a partir del 75% d’indicadors positius).

A l’edició d’enguany, s’ha exigit més qualitat en la informació i en el nivell de transparència en quatre aspectes clau:

  • La visualització individualitzada i comprensible de les retribucions dels càrrecs electes
  • Les declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes
  • Les retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu
  • L’explicació detallada de les competències dels òrgans de govern
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments