Inici Actualitat Usuaris d’Osonament faran el manteniment de les plantes aromàtiques del Parc de...

Usuaris d’Osonament faran el manteniment de les plantes aromàtiques del Parc de les Olors de Taradell

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell i Osonament han signat un conveni de col·laboració per ajudar a la inserció laboral de persones usuàries d’aquesta entitat, que atén persones amb necessitats en matèria de salut mental i addiccions. Ho faran en el marc del projecte del Parc de les Olors.

Així, aquestes persones s’encarregaran de les tasques de manteniment i cura de les plantes aromàtiques i medicinals, realitzant el disseny i la plantació de nous espais d’enjardinament públic sostenible, així com també conèixer de primera mà el desenvolupament de les polítiques i instruments utilitzats per a la planificació i manteniment del verd urbà que està portant a terme l’Ajuntament en el municipi.

Aquesta col·laboració també ofereix l’oportunitat de formar les persones ateses, de forma pràctica, en relació amb l’àmbit de l’etnobotànica, en concret amb planta aromàtica i medicinal, un sector emergent i fins ara poc desenvolupat i conegut dins del món de la jardineria.

El Parc de les Olors de Taradell forma part de la Xarxa de Parcs de les Olors de Catalunya que tenen com a objectiu, per una banda, fomentar el desenvolupament del sector de cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques i medicinals. Per altra banda, pretén recuperar la cultura etnobotànica de manera senzilla i mitjançant experiències d’aprenentatge sensorials, emocionals i a la vegada rigoroses i pràctiques donant valor a cada una de les espècies. Dels més de 20 parcs que formen la Xarxa actualment, el de Taradell posa èmfasi en l’estudi i la recuperació del barballó, planta molt identitària per al municipi.

Osonament és un projecte amb 40 anys d’història que atén a unes 580 persones vinculades a la salut mental i més de 600 en matèria de logopèdia. L’any 2017 va atendre 43 persones de Taradell i dels 88 professionals que hi treballen, 8 són de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments