Inici Actualitat Novetats literàries del febrer de 2019 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del febrer de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de febrer de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Vindràs amb mi després del diluvi | Mar Bosch Oliveras

Barcelona: Comanegra, 2018

Sinopsi: La Sigrid no entén res. Una noieta de poble com ella té molta feina per desxifrar, en aquesta ciutat, els codis de l’adultesa. Acaba d’arribar de Sant Guim de Freixenet amb el seu germà Noè, s’han instal·lat a casa d’una parenta amb un univers propi i ho té tot per descobrir. De la mà de la Sigrid, la Barcelona del Fòrum de les Cultures i dels enfollits tramvies contemporanis apareix amplicada fins a l’insòlit, filtrada a través d’una innocència inquisidora. Necessita córrer món perquè ha de tornar a casa amb alguna cosa, algun motiu, alguna coneixença que engresqui el seu germà a sortir de l’habitació on s’ha entestat a tancar-se.

Agostino | Alberto Moravia

Argentona: Edicions de 1984, 2018

Sinopsi: L’Agostino deixa de ser un nen l’estiu en què la seva mare s’enamora d’un home. Aquella deessa que ell sempre havia imaginat dedicada i intocable és també una dona. Decebut i ressentit per aquesta descoberta, el protagonista malda per alliberar-se de la figura materna i comença a freqüentar amistats…

 

Llum d’agost | William Faulkner

Barcelona: Edicions de 1984, 2018

SinopsiLlum d’agost és una de les novel·les més admirades i representatives de William Faulkner. El naixement del fill de la Lena Grove i en Lucas Burch, que té lloc al cor de l’estiu meridional, és l’epicentre del qual arrenquen o amb el qual coincideixen els esdeveniments cabdals de la història, una de les més enlluernadores i violentes de la saga del comtat de Yoknapatawpha. El món al qual arriba aquesta desemparada criatura, malgrat ser una terra pobra, antiga, aïllada i salvatge, està dominat per grans forces que encara avui modelen el dels nostres dies: els prejudicis racials, un fanatisme religiós que arrossega a la follia, la cobdícia, la por i un egocentrisme tràgic; i entre aquestes forces, una ullada d’amor que persevera i consolida l’esperança.

Més que rabia | Emili Bayo

Barcelona: Llibres del Delicte, 2018

Sinopsi: L’assassinat del germà de l’Aina Saborit, diputada al Parlament i líder del moviment independentista, i la desaparició de la seva cunyada, provoquen una investigació policial que atreu els focus dels principals mitjans de comunicació del país. El cas cau en mans d’en Ton Domènech, un mosso d’esquadra moderadament independentista que idolatra l’Aina fins que descobreix la cara oculta de la política. Entre assessors polítics desenganyats, empresaris corruptes, periodistes sensacionalistes sense escrúpols, sicaris, detectius privats, relacions sexuals equivocades i xantatges, la recerca del culpable de l’assassinat esdevé una muntanya russa on tothom té coses per amagar.

El dia i la nit | Pau Faner

Maçanet de la Selva: Gregal, 2018

Sinopsi: Quantes raons té el primogènit del comte Flor per odiar el seu germà bastard? ¿No n’hi ha prou que Florià sigui plantós, agradable i un magnífic escriptor, i Severià, en canvi, sigui lleig, intractable i incapaç de crear una obra d’art? ¿Pot l’odi fer que un home mati el seu germà? Si el seu pare prefereix el bastard fins i tot per heretar el títol de comte; si ell aconsegueix robar-li les dones més boniques i tractar-les com esclaves; si triomfa a la França de la Revolució Francesa i entra a formar part de la Cambra dels Lords a Gran Bretanya; si l’afavoreix Azhar, la més sensual de les criatures, i també Amédée, l’amic més fidel; si és menys intel·ligent que ell, menys capaç d’enriquir-se, però més estimat i més idolatrat, fins i tot per la seva pròpia esposa, Jeanne-Thérèse… ¿No són això prou raons per matar el seu germà?

Ohan | Chiyo Uno

Barcelona: Edicions de 1984, 2018

Sinopsi: La història, que avança al pas canviant de les estacions, està narrada per en Kano, un home que, just quan esperaven una criatura, va abandonar l’Ohan per comprometre’s amb una geisha. Al cap de set anys, una tarda d’estiu, en Kano i l’Ohan es retroben. Aquest encontre trasbalsa en Kano, que ara té el cor dividit entre l’amor redescobert per la seva famíia i la passió que sent per la geisha.

Aquell antic misssatge de l’amor | Vicenç Llorca

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: En Xavier Rius, economista de Barcelona format a Nova York, ha de fer front a la pèrdua de la seva feina en el marc de la crisi econòmica i al trencament del seu matrimoni amb la Patrícia. Tanmateix, la irrupció d’una antiga companya d’estudis, la Mary, provocarà un huracà de sentiments amorosos a la recerca de la felicitat sota el signe d’un missatge. Alhora, l’aparició d’un llibre estrany a la biblioteca familiar l’introduirà en els secrets de la fundació de Barcelona, amb els seus mites i llegendes.

Anna, soror | Marguerite Yourcenar

Maçanet de la Selva: Gregal, 2018

SinopsiAnna, soror… tracta d’un tabú social, el desig entre germans que no pot ser satisfet. Fou escrit el 1925, però no va sortir publicat fins al 1933, tot i que la seva versió definitiva
és del 1981. El retrat de Valentine, la mare dels dos germans, s’assembla, i molt, a la personalitat de Jeanne de Vietinghoff: una dona molt creient, indulgent, afectuosa i intel·ligent.

 

Els voltants d’Olívia | Miquel Bezares

Calonge (Mallorca): AdiA, cop. 2018

Sinopsi: Amistat en el sentit més profund del terme, amistats que perduren, el temps crea lligams entre les persones amistat, amor, desig. Al primer conte coneixem l’Olívia quan és una criatura que es pot dur del seu llitet a un cotxe i d’allà a un altre llit sense que se’n temi, amb la confiança d’un infant ben estimat. La seva mare, sap evitar un destí dolorós per totes dues.

Les formes del verb anar | Jenny Erpenbeck

Barcelona: Angle, 2018

Sinopsi: Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s’implica en el destí d’aquestes persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d’acollir.

Dins el riu, entre els joncs | A. Munné-Jordà

Barcelona: Males Herbes, 2018

Sinopsi: Dins el riu, entre els joncs és la primera novel·la que tracta de la División Azul des d’un punt de vista català, una obra corprenedora que ens mostra la cruesa extrema que es vivia al front de la 2a Guerra Mundial, i les simpaties, avui en dia inconfessables, d’alguns intel·lectuals catalans cap al que estava passant a alemanya. Munné-Jordà es posa a la pell de tres joves d’idearis diferents que van decidir allistar-se a la Divisió d’Infanteria de la Wehrmacht i lluitar al costat de Hitler en una guerra devastadora. Aquest llibre, minuciosament documentat, permet entreveure les circumstàncies que van empènyer a alguns nois catalans a fer costat a l’Alemanya nazi en front de la Rússia comunista. També s’hi fan evidents els motius pels quals, a la tornada preferien esborrar-ne el record.

El gos dels Baskerville | Arthur Conan Doyle

El Papiol: Efadós, 2018

Sinopsi: El ric terratinent sir Charles Baskerville és trobat mort al parc de sa casa. El doctor Mortimer, metge de capçalera i amic de la víctima, està convençut d’haver albirat una bèstia sobrenatural amb l’aparença d’un gos enorme entre la boira que envolta la casa de la víctima. Mortimer coneix la terrible maledicció que recau sobre la família dels Baskerville, relacionada amb un gos fantasma. Sherlock Holmes i Watson hauran d’esclarir el misteri de la maledicció dels Baskerville abans que l’hereu de sir Charles patisca el mateix final tràgic que el seu predecessor.

Lo color més blau | Maria Aurèlia Capmany

Valls: Cossetània, DL 2018

Sinopsi: Lo color més blau és una novel·la epistolar, composta per les cartes que, durant dècades, s’escriuen dues dones, amigues en l’adolescència, separades per la guerra civil: una es queda a Barcelona i l’altra s’exilia. A través d’elles assistim a l’evolució de la societat catalana i a les vicissituds de l’exili durant el període franquista. El pròleg d’aquesta edició ha estat redactat per Montserrat Palau, professora de literatura catalana de la Universitat Rovira i Virgili, especialitzada en estudis de gènere i en l’obra de Maria Aurèlia Capmany.

Magret i els anarquistes | Francesc Puigpelat

Barcelona: Alrevés, 2018

Sinopsi: Barcelona, finals de 1936, hivern. El comissari de la policia judicial del Quai des Orfèvres Jules Magret (que no Maigret, encara que s’hi acosta molt), fumador empedreït de pipa i amb el seu peculiar bombí, arriba a Barcelona amb un objectiu ben clar: capturar l’anarquista Llibert Tarrés, un estafador especialista en falsificació de signatures i documents acusat d’homicidi. Sota aquest pretext, les intencions del policia són encara més enrevessades: enxampar el Genovès, l’autèntica obsessió de Magret, un dels criminals més buscats, indescriptibles i fugissers d’Europa, una mena de fantasma capaç de travessar les fronteres i canviar la seva identitat.

A les ciutats amagades | Natàlia Cerezo

Barcelona: Rata, 2018

Sinopsi: Hi ha una estranyesa minimalista que queda sostinguda en l’ànima de qui llegeix les històries que Natàlia Cerezo recull en el seu primer llibre de contes, A les ciutats amagades. Una intimitat oculta, que s’intueix intensa en tots els seus personatges, solitaris i profunds, que es defineixen per tot…

 

La peregrina | Isabel San Sebastián

Barcelona: Plaza Janés, 2018

Sinopsi: En la seva petita cort guerrera, Alfons II ‘el Castro’, rei d’Astúries i aliat de Carlemany, rep una extraordinària notícia; un bosc proper a Iria Flavia han aparegut les retes de l’apòstol Jaume. El rei decideix aclarir el misteri i s’en va cap allà amb tota una expedició en la qual també hi ha Alana que espera trobar el seu fill desaparegut.

 

La Història de l’Iqbal | Francesco D’Adamo

Barcelona: Cruïlla, 2018

Sinopsi: Un dia els pares de l’Iqbal l’han de cedir a un fabricant de catifes perquè no poden tornar un petit préstec. Com tants altres infants, l’Iqbal treballa encadenat al teler en condicions inhumanes. El noi aconseguirà rebel·lar-se, denunciar les màfies i contribuir a l’alliberament de milers de nenes esclaus. Tot, però, a costa d’un preu molt alt. Iqbal Masih, un nen pakistanès de 12 anys, ha esdevingut a tot el món un símbol de la lluita contra l’explotació dels nens i nenes.

Nevermoor: les proves de la Morrigan Corb | Jessica Townsend

Barcelona: Estrella, 2018

Sinopsi: La Morrigan Corb està maleïda. Va néixer a la Negranit, el dia més desafortunat perquè neixi una criatura, i és culpada de totes les desgràcies locals. I el pitjor de tot és que està condemnada a morir a la mitjanit del seu onzè aniversari. Però quan la Morrigan espera resignada el seu destí, apareix un estrany personatge anomenat Júpiter Nord. Perseguits per l’Exèrcit de Fum i Ombres, en Júpiter la condueix fins un indret màgic i secret anomenat Nevermoor…

Savis, bojos i difunts: antologia del conte decadentista català (1895-1930) | Gabriel Alomar

Barcelona: Males Herbes, 2018

Sinopsi: A casa nostra la decadència tenia una tradició pròpia. No es tracta, doncs, de la imitació d’un corrent que venia de París, sinó d’una reacció anàloga davant les xacres de l’època: l’escepticisme respecte al progrés, la voluntat de mostrar el
rerefons grotesc de les convencions socials o la reivindicació dels marginats.

La presonera | Marcel Proust

Barcelona: Viena, 2018

Sinopsi: Quan el narrador comença a sospitar que la seva estimada Albertine té una aventura amorosa secreta (potser lèsbica?), se l’emporta cap a París, a fi de mantenir-la allunyada
de les temptacions de l’ambient dissipat de Balbec, una població d’estiueig. En aquest volum de la cèlebre ‘A la recerca del temps perdut’, Proust continua analitzant l’ànima dels seus personatges, i en particular s’atura a reflexionar sobre l’amor obsessiu i l’origen
del sofriment.

Aprendre a parlar amb les plantes | Marta Orriols

La Torre de Claramunt: Edicions del Periscopi, 2018

Sinopsi: La Paula té quaranta anys, és neonatòloga i està viva. Quan una revelació i una pèrdua sobtada la porten a submergir-se en ella mateixa, emprèn un camí que l’endinsarà en la ràbia, la por, el desig i la reconstrucció personal, i despertarà el seu instint de supervivència. Desorientada, s’haurà d’enfrontar fins i tot a ella mateixa per reorganitzar una geografia emocional que sent extingida..

Hotel Metropole | Sebastià Bennasar

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Per culpa d’una sobreocupació en el seu vol, Manuel Servera, un jove escriptor mallorquí, ha de passar la nit de cap d’any del 1989 a l’hotel Metropole. Aquí coneixerà la senyoreta Katharina Fürst, que la mateixa nit, però de 1942, va aconseguir embarcar-se rumb als Estats Units portant memoritzada una llista d’espies nazis de màxima importància per als aliats. Així, el mallorquí descobrirà tot un món desconegut on aquest hotel del centre de Lisboa es converteix en un cau d’espies nazis i aliats i de jueus que esperaven poder embarcar-se i fugir d’Europa, mentre Portugal roman neutral a la Segona Guerra Mundial, i on la senyoreta Fürst és una cobejada peça de caça major.

Un vespre al paradís | Lucia Berlin

Barcelona: L’Altra, 2018

Sinopsi: A Un vespre al paradís, un nou recull de vint-i-dos contes, hi retrobem l’estil lluminós, la calidesa i l’humor negre propis de la Berlin, i la veu ingènua i lúcida, a voltes crua i desoladora,de les seves protagonistes, sempre dones amb vides complicades i l’ànima immensament lliure. Els relats, la majoria autobiogràfics, salten de Texas a Xile, de les platges de Mèxic als carrers de Nova York, i testimonien l’esperit poc convencional i
vital de l’autora, els horrors de l’addicció i de la síndrome d’abstinència, la força irracional de la passió amorosa i la fragilitat del desamor i la solitud.

Tot el bé i tot el mal | Care Santos

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: La Reina té un marit, un exmarit, un amant, un fill adolescent, un bon sou, una bona feina i una vida que li agrada. Aparentment ho té tot, i ella també s’ho pensa. Però de sobte un esdeveniment terrible li canvia tota l’existència i li demostra fins a quin punt és vulnerable. Comença d’aquesta manera un camí a la recerca de la veritat que la portarà a formular-se preguntes incòmodes.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments