Inici Actualitat La festa dels Tonis 2019 arriba a Taradell amb Marcel Mauri com...

La festa dels Tonis 2019 arriba a Taradell amb Marcel Mauri com a pregoner

0
COMPARTIR

Encetem any i com és habitual Taradell està ple de festes. Aquest cap de setmana arriba la tradicional Festa dels Tonis.

Divendres ja hi haurà actes amb l’arribada d’autocaravanes i a la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font l’hora del conte (17:30h). Al centre cultural Costa i Font a 2/4 de 7 es farà un taller sobre el món del cavall per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys, mentre que als jardins hi haurà passejades amb ponis.

Dissabte al matí sessió a Ràdio Taradell dedicada a la festa. A les 6 de la tarda s’inaugurarà l’exposició ‘Passat, present i futur del cavall’, tema central de la festa d’enguany. I cap a les 7 de la tarda es farà l’encesa de les fogueres de Sant Antoni amb l’inici del tast del porc, que reunirà molta gent. Serà l’acte previ a l’acte institucional de la proclamació de l’Hereu i el pregó. Enguany el pregoner serà el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Després es farà la proclamació de l’Hereu 2019 que ha de substituir a l’Aleix Comas. També hi participaran l’Escola de música de Taradell i l’Esbart dansaire Sant Genís.

El diumenge serà dia de passant. Primer de tot, com és tradició, els participants podran gaudir d’un esmorzar a la zona de l’Alzinar de la Roca. A les 10 del matí es farà l’acte d’entrega del Toni d’Honor a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell. A aquesta mateixa hora també començarà la fira de liquidacions d’estocs al Passeig Sant Genís i una exposició a la Plaça amb tractors antics.

El Passant dels Tres Tombs començarà després de la missa en honor a Sant Antoni Abat. Serà a 2/4 de 12 del matí davant de l’església Sant Genís amb la benedicció dels carruatges, encapçalats per l’abanderat i els cordoners que portaran la bandera de Sant Antoni Abat.

A la tarda, aquest any, es farà un acte benèfic per recollir diners per la Marató contra el càncer. Serà a partir de 2/4 de 6 de la tarda al Centre cultural Costa i Font amb la participació de diverses entitats del poble i un preu d’entrada de 5 euros.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments