Inici Actualitat Novetats literàries del gener de 2019 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del gener de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de gener de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Caça major| Juli Alandes

Barcelona: Alrevés, 2018

Sinopsi: Un sud-africà tèrbol que busca tranquil·litat i discreció s’instal·la a la vora de l’idíl·lic Parc Natural dels Ports, entre Tortosa, Arnes, Beseit i Vall-de-roures. Hi troba hospitalitat però també caçadors furtius que disparen a tort i a dret, forestals sospitosos i cacics que continuen fent el que volen. Alhora, hi apareix estimbat en estranyes circumstàncies Dídac Ares, el delegat d’Agricultura de qui depèn la sempre polèmica regulació de la cacera. Pot tractar-se d’un accident, però la troca s’embolica quan apareix mort d’un tret un guarda de la reserva. Enmig de les picabaralles entre els cossos policials situats a les diferents bandes de la frontera administrativa, el filòsof Miquel O’Malley, retirat del cos policial, intentarà esbrinar, entre boires del passat, què ha succeït.

La gent de Hemsö | August Strindberg

Argentona: L’Avenç, 2018

Sinopsi: Una història tragicòmica de desig, amor i mort entre els pescadors i els pagesos d’una de les illes de l’Arxipèlag d’Estocolm, ens descobreix un Strindberg diferent, en un registre més de comèdia. Hemsö és una illa fictícia —basada en Kymmendö, on Strindberg havia passat part de la joventut— on arriba un mosso, en Carlsson, que tracta d’integrar-se en la petita societat local. El seu desconeixement del medi i l’hostilitat no declarada dels caçadors i pescadors que veuen desembarcar aquest intrús no li facilitaran la realització d’aquest objectiu. Strindberg va escriure aquest llibre per combatre el seu enyor mentre vivia a Alemanya i França.

Mai vista | J. Jou

Calonge (Mallorca): AdiA, cop. 2018

Sinopsi: Mai vista és humanitat: vida i mort, veritat i mentida. Tots en coneixem qualcuna de les situacions com les que llegirem però mai les haurem viscudes des del punt de vista de na Fiona. Un dia la coneixeràs, si tens sort, en persona. Riure, plorar, emocionar-se, morir, obrir els ulls i també tancar-los… Et sentiràs identificat, segur.

 

El museu de l’amor modern| Heather Rose

Barcelona: Les Hores, 2018

Sinopsi: El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. La separació inesperada de la seva dona pot deixar-li l’espai que necessita per compondre bandes sonores de pel·lícules. Tot i així, no aconsegueix trobar la tranquil·litat mental que li cal per crear, se sent culpable i inquiet. En aquest estat, gairebé per atzar, trobarà una exposició d’art que li transformarà la vida.

 

El monjo del mont Koya| Izumi Kyöka

Barcelona: Viena, 2018

Sinopsi: Un venerable monjo relata a un viatger el que li va passar una vegada que, anant a un famós monestir, es va equivocar de camí i, després de travessar un gran bosc habitat només per sangoneres, va anar a parar a una cabana isolada en què vivien una misteriosa jove, bellíssima, i un noi que no hi era tot i que es passava el dia cantussejant. Com que la població més propera estava a dies de distància, el monjo va haver de demanar a la dona de quedar-se a dormir a casa seva, a la qual cosa va accedir, però amb una estranya condició.

El cuarto mono| J. D. Barker

Barcelona: Destino, 2018

Sinopsi: Sam Porter, detectiu de la policia de Chicago, investiga el cas d’un home atropellat i tots els indicis de l’escena del crim apunten a l’anomenat Cuarto Mono, un assassí en sèrie. El seu modus operandi consisteix en enviar tres caixes blanques a les famílies de les víctimes que segresta i mata: una amb una orella, l’altra amb els dos ulls, i la darrera amb la llengua per finalment abandonar el cos sense vida en un altre lloc.

 

La memòria de l’Oracle| Pere Joan Martorell

El Papiol: Edicions de 1984, 2018

Sinopsi: “El pare va néixer mort.” Així comença aquest relat a mig camí de l’èpica i l’epopeia: la història d’uns éssers marcats per l’estigma i l’absència. Una dona cerca el seu marit desaparegut poc després d’iniciar-se el conflicte que manté el poble enfrontat. Acompanyats de tot un mostrari de personatges tan genuïns com estrafolaris, els fills bessons Jacob i Jeremies, la tia i l’oncle, el jutge i l’ecònom, el padrí i n’Alba… configuren el mosaic humà i l’espectre psicològic d’aquest dens univers amarat d’esperança. Al llarg de la novel·la, podem trobar interrogants a l’entorn de conceptes com la pèrdua i la follia, el dubte i la recerca, el misteri i la revelació…, i per parlar-nos-en, Pere Joan Martorell aconsegueix un exercici líric d’alt voltatge que crea una atmosfera a voltes carregada de culpes i traïcions però també a l’encalç d’anhels i somnis.

L’amant de Rebis| Francesc Puigpelat

Pollença: El Gall, 2018

Sinopsi: La Clara Capell, instal·lada com a detectiu privada a la turbulenta Barcelona del 1936, rep un encàrrec estrany: investigar un pinxo de segona anomenat Albert Llopis. Aviat descobreix que té una germana bessona idèntica, la Maria Llopis, ex prostituta de luxe compromesa amb un dels homes més rics de Barcelona. Els dos germans, Albert i Maria, són tan semblants que la Clara arriba a sospitar que són un de sol, disfressat alternativament d’home o de dona. És aquesta l’explicació? O hi ha quelcom encara més intrigant, més rocambolesc, vinculat amb Rebis, el mític androgin de l’alquímia? L’amant de Rebis recull tots aquest fils, els amaneix amb uns quants cadàvers, i teixeix una intriga fascinant, a mig camí de la novel·la policíaca i la fantàstica.

Paradís d’ombres| Núria Gras Rafecas

Lleida: Pagès, 2018

Sinopsi: El batlle Tomàs Baró prepara el sopar a la cuina del seu xalet La Massana amb la seva jove amant, l’Elsa Armengol, quan algú li dispara un tret al pit. El director de la policia, en Sebastià Torra, encarrega el cas al seu millor home: l’inspector Frank Moix. Però el malson només haurà acabat de començar. Pocs dies després, dues víctimes més apareixeran assassinades sàdicament a l’interior de la Batllia. Moix s’adona, aleshores, que lluita contra el primer assassí en sèrie del Principat. Algú que passa comptes amb la justícia fent trontollar, de pas, un dels aluards més preuats de la societat andorrana: la seguretat.

La tienda| James Patterson i Richard DiLallo

Barcelona: Duomo, 2018

Sinopsi: Jacob i Megan Brandeis han aconseguit una feina a la botiga online de més èxit en el món. Tot sembla perfecte, segur. Però mai més serà res perfecte ni, sobretot segur. Jacob i Megan amaguen un secret. Estan escrivint un llibre que desvetllarà les pràctiques misterioses de la botiga, un llibre prohibit i perillós.

 

El fil invisible| Gemma Lienas

Barcelona: Edicions 62, 2018

Sinopsi: Els dubtes corsequen la Júlia: s’estima de debò el seu marit?, està disposada a ser mare?, enllestirà a temps el guió que està escrivint sobre el veritable paper de la científica Rosalind Franklin en el descobriment de la doble hèlix de l’ADN?. Per fugir de tantes incerteses, accepta la invitació de la seva família francesa i se’n va a passar el mes d’agost a l’illa de Batz, a la costa bretona. Allà, en el vell casalot familiar, a la vora del mar, l’esperen una besàvia imponent, un besoncle estranyament melancòlic i un oncle, llibreter d’antiquari, molt atractiu.

El cel no és per a tothom| Marta Rojals

Barcelona: Anagrama, 2018

Sinopsi: El Pep Costa sap per experiència que les relacions entre germans són difícils. Les paraules no donen l’abast, es perden els matissos, els codis, l’entrellat dels anys; tant per tant, és preferible callar i tirar milles. Les bessones, les grans, sempre en discòrdia, fa anys que no es parlen, però una emergència de l’Eva temperamental provoca la visita de la flegmàtica Sara, amb la mediació si us plau per força del Pep… Som al setembre del 2007 i comença un compte enrere que pot canviar-ho tot.

L’observador de núvols| Marc Capdevila

Barcelona: Angle, 2018

Sinopsi: Tot i apassionar-se per alguns temes peculiars, a Jeici no li interessen ni l’institut, ni la família, i els amics, ni les relacions socials. Per això, en un intent de sacsejar la seva vida –o almenys perquè aprengués anglès–, els seus pares l’havien enviat a la decrèpita ciutat de Detroit, però n’ha hagut de tornar precipitadament per un fet tràgic.

 

L’home que va morir| D.H. Lawrence

Barcelona: Angle, 2018

Sinopsi: De bon matí un gall canta i desperta un home que havia mort. Esgotat, trasbalsat, vacil·lant, torna a la vida en un món que no reconeix: és el món dels sentits, el món dels homes mortals. Inspirant-se en la resurrecció de Jesucrist, Lawrence va escriure una extraordinària narració, de profundes ressonàncies, que Josep Palau i Fabre havia llegit i «li havia produït un gran efecte, per la qualitat del text i perquè s’identificava amb el personatge de l’home mort». Quan l’home que va morir s’alça i es refà del tràngol que ha passat, descobreix que el món físic és un lloc increïble, molt més meravellós que qualsevol paradís o qualsevol salvació promesa, i agraeix que ara ja no hagi de complir una missió celestial. Però, per a ell, no serà senzill recórrer el camí per ser només un home.

Capvespre| Kent Haruf

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2018

Sinopsi: Dos anys després del naixement de la seva filla Katie, la Victoria Roubideaux aconsegueix anar a la universitat, i els germans McPheron es troben amb un hivern llarg i fred al davant. A Holt la vida segueix el seu curs, plena de noves històries: un nen que neteja el jardí de la veïna i es fa càrrec del seu avi, una treballadora social, una mare soltera i una parella amb dificultats econòmiques que ha de protegir els seus fills d’un tiet alcohòlic es veuen obligats a lluitar per la supervivència emocional en un entorn advers. Mentre els nous personatges conviuen amb els antics, un succés inesperat sacseja la casa dels grangers i posa a prova la petita i nova família, que haurà d’aprendre a reinventar-se.

Canteu, esperits, canteu| Jesmyn Ward

Barcelona: Edicions del Periscopi, 2018

Sinopsi: En Jojo és un nen mestís que viu amb els seus avis i la seva germana. La seva mare és una dona absent que té visions del seu germà mort i que viu perdudament enamorada del seu marit, que compleix condemna a la presó del comtat. Quan ella s’assabenta que està a punt de ser lliberat, decideix agafar els seus dos fills i emprendre un viatge introspectiu i salvatge que els obliga a relacionar-se per primera vegada com a família. A la presó, en Jojo es troba en Richie, un noi amb qui descobreix el llegat de l’esclavitud però també la importància de la reconciliació amb el passat.

L’home que llegia Miquel Strogoff| Jaume Benavente

Barcelona: Més Llibres, 2018

Sinopsi: A Riba-Roja d’Ebre, al costat del pantà, fa quatre anys que hi ha un nou agent rural, l’Abel Lamartí, un foraster extravagant que hi ha anat a parar després d’un llarg periple físic i anímic per Barcelona, França, Londres, Ístria, el nord d’Itàlia… I que conserva lligams i deutes indissolubles amb tots aquests llocs, com la Méline, la seva exdona; l’Ignasi, el fill que va tenir amb ella, o el seu pare, un comptable jubilat que encara viu a la seva caseta d’Horta, que li va transmetre la seva passió per Miquel Strogoff i que té la il·lussió de viatjar en el Transsiberià.

Però entre el poble i el riu li passen coses que el trasbalsen i el col·loquen en una autèntica cruïlla existencial, com ara uns gossos salvatges als quals s’ha d’enfrontar o l’aparició de la Lise, una suïssa nòmada que també va covant els seus propis dimonis.

El dia que Barcelona va morir| Enric Calpena

Barcelona: Rosa dels Vents, 2018

Sinopsi: El visir Almansur avança amb quaranta mil homes, decidit a saquejar la ciutat de Barcelona, la capital del comtat més poderós del sud dels Pirineus. L’experimentat comte Borrell, el jove vescomte Udalard, la seva esposa Riquilda, la sàvia vescomtessa vídua Geriberga, l’intel·ligent ardiaca Arnulf i el criat Gondemarus, entre molts altres, es disposen a defensar la ciutat. Però potser la desgràcia que s’apropa a les muralles és només una prova que l’Anticrist està a punt de desencadenar tota la seva fúria sobre els habitants de Barcelona, com ja ho ha fet a Roma i en altres regnes de la cristiandat.

La senyora Osmond| John Banville

Alzira: Bromera, 2018

Sinopsi: Després de descobrir la traïció del marit, perpetrada durant anys de mentides i farses, Isabel Osmond viatja a Londres per visitar el seu estimat cosí Ralph, que és al llit de mort. Després d’una existència ombrívola i silenciosa amb el marit a Roma, aquest viatge despertarà l’ànsia de llibertat i independència de la Isabel, a mesura que es retrobi amb vells pretendents i amics que li recordaran un temps més feliç. Aviat, la Isabel haurà de determinar què fer per sortir del complex laberint emocional en què està atrapada des de fa tant de temps. Està decidida a alliberar-se del jou de l’espòs, però per a això ha de tornar a Roma i enfrontar-se a ell i a la xarxa d’enganys en què està immersa.

L’Estegobruix| Jay Jay Burridge

Barcelona: Estrella Polar, 2018

Sinopsi: Amb l’ajuda de la seva germana Bea, en Carter s’adapta de mica en mica a una nova vida amb la seva família tot just retrobada, i fins i tot comença a entendre’s amb el Barrut, el cadell de tiranosaure nan atzabeja. Precisament, perquè ell és qui coneix millor els saures, en Carter s’emociona quan arriben a la reserva que la seva àvia té a Kènia i veu els majestuosos estegosaures. Però els perills i l’aventura tot just han començat quan els dos germans intenten posar els estegosaures fora de l’abast dels caçadors furtius i dels buscadors de diamants sense escrúpols.

Viatges per Irlanda| John M. Synge

Barcelona: Edicions de 1984, 2018

Sinopsi: John Millington Synge, un dels més grans dramaturgs irlandesos del segle XX –i, probablement, el més original–, va ser, també, un dels escriptors de viatges més fascinants de la centúria. En els seus llibres de viatges va trobar una manera d’escriure sobre Irlanda profundament intuïtiva, però alhora clarament antiromàntica; la lenta desaparició d’aquell món l’imbuïa de malenconia, i, tot i estimar obertament els indrets isolats i la seva gent, renuncià a idealitzar-los. A Connemara, Synge viatjava acompanyat del pintor Jack B. Yeats, germà petit del poeta W. B. Yeats. En canvi, Synge va viatjar sol per Wicklow i l’oest de Kerry. Aquest llibre, publicat originàriament amb el títol de Viatges per Wicklow, l’oest de Kerry i Connemara, va aparèixer el 1910, un any després de la mort de l’autor a trenta-vuit anys.

Sabates de taló italià| Magdalena Tulli

Barcelona: El Raig Verd, 2018

Sinopsi: Una nena amb la boca bruta de tinta. Unes claus perdudes sistemàticament. Un piano que cal afinar després de cada bombardeig. Unes sabates de taló italià que susciten recels a Varsòvia. Un país lliure i un país que sempre perd. La protagonista de Sabates de taló italià, mig polonesa, mig italiana, es descobrirà a si mateixa. Torna a casa a cuidar de la seva mare per un alzheimer que avança cap a records cada vegada més distants. Així, combinarà la duresa de la cura de la seva mare amb els records de la seva infància i els secrets que la malaltia ja no pot amagar més.

La ciutat oblidada| Maria Carme Roca

Barcelona: Estrella Polar, 2018

Sinopsi: La missió d’en Nikolai és investigar la desaparició d’una noia donada per morta, la Irina Zakharova, però a la ciutat oblidada descobreix que la gent que el pot ajudar a trobar-la pateix una estranya malaltia que fa que un home de cinquanta anys n’aparenti disset. El desig d’en Nikolai de resoldre aquest misteri el porta a involucrar-se en una trama secreta ordida des del mateix govern rus.

 

Adults

Abans ningú deia t’estimo: testimoni de filles i fills de presos polítics| Anna Forn, Beta Turull, Laura Turull, Marta Sánchez i Oriol Forn

Sinopsi: ‘Abans ningú deia t’estimo’ recull l’experiència intensa, dura, desconcertant i emotiva de quatre noies i un noi que veuen com els pares són empresonats, arran dels fets polítics de setembre i octubre del 2017 a Catalunya. Els protagonistes d”Abans ningú deia t’estimo‘ tenen entre 17 i 23 anys i repassen els moments més difícils viscuts aquests darrers mesos, reflexionant sobre com l’empresonament dels pa res els ha obligat a fer-se algunes preguntes i a madurar. Les veus que escoltem a ‘Abans ningú deia t’estimo‘ ens ofereixen un testimoni sincer, íntim i corprenedor d’una vida que, malgrat la seva sobtada cruesa, ha de continuar dia a dia.

Teatre polèmic| Santiago Rusiñol

Barcelona: L’Avenç, 2018

Sinopsi: La primera dècada del segle XX, en un clima d’ebullició social a Catalunya, en plena lluita política entre catalanistes i republicans, Santiago Rusiñol es decanta, superada la seva etapa simbolista, per portar als escenaris un teatre absolutament popular, marcadament polític. Amb esperit polèmic i amb l’irreverent sentit de l’humor que sempre el va acompanyar, el ja reconegut artista i escriptor s’aplica a combatre tots aquells discursos ideològics encaminats a aconseguir, en detriment del benestar d’individus i col·lectivitat, un rendiment electoral. Per això, desemmascararà els tòpics del progressisme, del tradicionalisme, del catolicisme, del catalanisme, del republicanisme i de l’espanyolisme a través del qüestionament d’automatismes de llenguatge, símbols, mites o estereotips, alguns dels quals, són encara plenament vigents. El volum inclou sis obres de teatre de les més conegudes, aplaudides i polèmiques de Santiago Rusiñol: Llibertat! (1901), Els Jocs Florals de Canprosa (1902), L’Hèroe (1903), El Místic (1903), El bon policia (1905) i La ‘merienda’ fraternal (1907).

Cartes a un jove poeta| Rainer Maria Rilke

Barcelona: La Ela Geminada, 2018

Sinopsi: Les Cartes a un jove poeta han marcat generacions de poetes i de lectors: potser perquè, a diferència de l’alta exigència de comprensió a què ens confronten els versos de les seves obres madures, aquí batega un impuls, difícil de trobar fins i tot en altres epistolaris seus, d’una urgència de comunicació expressiva i, al mateix temps, d’una exigència de reflexió especulativa, i tanmateix precisa, al voltant del fenomen de la creació poètica.

Un esbós del passat| Virginia Woolf

Barcelona: Viena, 2018

Sinopsi: Quatre mesos abans del suïcidi, Virgínia Woolf rememora la seva infantesa i la seva formació com a escriptora, en aquest esbós autobiogràfic que té una llum especial. A la casa familiar de Saint Ives, a Cornualla, en un dia d'estiu, la petita Virgínia Woolf va experimentar una mena d’èxtasi que esdevindria el puntal dels seus records quan, anys més tard, es va proposar d’escriure les seves memòries. És a partir d’aquesta experiència que reflexiona sobre com va néixer el seu desig d’escriure.

Postveritats emocionals: els contes que ens expliquem a nosaltres mateixos| Maria Mercè Conangla i Jaume Soler

Barcelona: Amat, 2018

Sinopsi: Per evitar el patiment psicològic, tots recorrem a certs mecanismes de defensa que portem al nostre pack genètic, però també a la creació de «post-veritats» o mentides emocionals, que són fruit dels nostres diàlegs interiors. Aquest llibre ens ajuda a submergir-nos en aquests diàlegs i ens mostra com prenem decisions a partir dels relats manipulats de les nostres diferents veus interiors. Si som capaços de detectar aquests processos, fer-los conscients i crear un comunicació interna més coherent, tindrem l’oportunitat de créixer com a éssers humans, millorar la nostra vida i ajudar els altres en el seu camí.

Autismo: cómo intervenir, desde la infancia a la vida adulta| Víctor Ruggieri i José Luis Cuesta Gómez (comps.)

Buenos Aires: Paidós, 2017

Sinopsi: Aquesta obra tracta en profunditat, des d’un enfocament actualitzat i interdisciplinari, el ventall de necessitats i opcions d’intervenció actualment disponibles per tractar en els trastorns de l’espectre autista.

 

Sota la cistella: aprendre de l’èxit i del fracàs| Pau Gasol

Barcelona: Rosa dels Vents, 2018

Sinopsi: Ningú ha dit mai que sigui fàcil complir els teus somnis. Però si tens una passió vertadera i hi poses les teves esperances, l’esforç per assolir-los sempre et compensarà», afirma Pau Gasol que, a Sota la cistella comparteix amb els lectors els valors que l’han ajudat a arribar al cim de la seva carrera esportiva i la seva trajectòria personal.

 

La volta a Catalunya en 50 vins| Àngel Garcia Petit

Barcelona: Larousse, 2018

Sinopsi: Volta a Catalunya en 50 vins és una invitació a recórrer la àmplia i diversa geografia catalana dedicada al vi, des del bell Empordà fins l’adusta Terra Alta, de les marges del Segre als suaus turons d’Alella. Un recorregut per les dotze denominacions d’origen de vins catalans que descobreix les singularitats de cada una d’elles i que proposa, de la mà del reputat enòleg Àngel Garcia i Petit, una acurada selecció de 50 cellers i d’un vi o cava de cadascun d’ells, així com de destacats o insòlits llocs dels voltants que mereixen una visita, per a que la invitació al viatge suposi tot un èxit.

Fabra i Coromines: amistat i cartes d’exili | Joan Coromines

Barcelona: Ara Llibres, 2018

Sinopsi: Fabra i Coromines. Amistat i cartes d’exili recull, d’una banda, un llarg retrat literari de Pompeu Fabra que Joan Coromines va escriure i publicar en Lleures i converses d’un filòleg (1971). En aquesta semblança literària, Coromines ret homenatge a qui ell considerava el seu gran mestre. Admirablement ben escrit, Coromines desplega tota la seva sensibilitat literària i humana. D’altra banda, el volum recull la relació epistolar que van mantenir els dos filòlegs, bàsicament datada en l’època de l’exili posterior a la Guerra Civil.

Anàlisi integral d’empreses: claus per una revisió completa: des de l’anàlisi qualitativa a l’anàlisi de balanços. Amb casos pràctics resolts| Oriol Amat

Barcelona: Profit, 2018

Sinopsi: A través de l’anàlisi integral d’una empresa s’aconsegueix una visió clara dels seus aspectes qualitatius (les persones, l’estratègia, l’operativa) i dels seus aspectes quantitatius relacionats amb els comptes anuals (situació patrimonial, financera i econòmica).

 

Más cansadas que infelices: sobre el reto de ser mujer hoy| Laura Sagnier

Barcelona: Paidós, 2018

Sinopsi: Laura Sagnier va realitzar una investigació amb la idea d’aconseguir una base de dades fiable sobre el queè pensen i senten les dones a Espanya en relació a les diferents facetes de les seves vides (com el treball, la parella, els fills, la família o les amistats) i va pensar que les conclusions que es desprenien eren tant beneficioses que les volia fer arribar a moltes persones més.

 

Els ocells del jardí: a mida natural| Daniela Strauss

Valls: Cossetània, 2018

Sinopsi: Reconèixer i identificar els ocells que visiten el nostre jardí ara és més fàcil: gràcies a aquesta guia naturalista amb fotografies de mida real, el risc de confusió és pràcticament nul! Hi trobaràs 60 visitants del nostre jardí, des del petit reietó fins al gros ànec collverd, una identificació facilitada gràcies a la classificació segons les dimensiones, tots els trets distintius indicats directament a la fotografia, les imatges addicionals i nombrosa informació i curiositats i un extra amb nius naturals i artificials.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments