Inici Actualitat El 2018 registra l’any més baix de naixements a Taradell en els...

El 2018 registra l’any més baix de naixements a Taradell en els últims 20 anys

0
COMPARTIR

El 2018 s’ha tancat amb un creixement vegetatiu negatiu per Taradell i com l’any amb menys naixements dels últims 20 anys. De fet, només hi ha hagut una defunció més respecte als naixements, però les xifres han estat molt baixes.

I és que, segons dades del registre municipal, el 2018 ha registrat un total de 48 defuncions i 47 naixements, xifres molt baixes. L’any passat hi havia hagut 66 defuncions i 55 naixements.

Des de 1999 no hi havia tants pocs naixements

Pel que fa als naixements, la xifra de 47 és baixíssima. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), feia 20 anys que no es registrava una xifra de nounats tan minsa al poble. Hem de recular fins al 1999 quan a Taradell es van produir 46 naixements, mentre que el 1999 se’n van produir 45. El pitjor any des de 1975 (any de la primera dada recollida per l’Idescat) va ser el 1984 amb només 22 naixements.

Del total de naixements registrats el 2018, hi ha hagut 26 nens i 21 nenes. El mes amb major natalitat va ser l’agost amb un total de 6. I el nom més posat amb nens Ian, mentre que amb nenes no se n’ha repetit cap.

Baixen molt les defuncions

El nombre de defuncions a Taradell durant el 2018 va baixar respecte als anteriors anys. Amb un total de 48 la xifra és la més baixa des de 2012 quan se’n van produir 46. Al 2017 es van registrar fins a 66 defuncions, la xifra més alta des de 1975.

Durant el passat 2018 el mes amb més defuncions va ser el març amb amb un total de 8 i el mes amb menys van ser el maig amb només una. Durant aquest passat 2018 es van morir 27 homes i 21 dones.

Podeu consultar les defuncions i els naixements als apartats de la web. En el primer cas només són les que s’informen a través d’esqueles i en el segon hi apareixen els que donen permís paternal i maternal perquè surtin publicats en aquesta web.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments