Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost 2019 que puja a quasi 6,5...

L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost 2019 que puja a quasi 6,5 milions d’euros

0
COMPARTIR

Per tercer any consecutiu els tres grups amb representació a l’Ajuntament de Taradell van donar llum verda al pressupost. Per al 2019 es preveuen uns comptes que pugen a 6.438.468 d’euros, lleugerament inferior al previst pel 2108.

El pressupost per al 2019 preveu 366.000 euros d’inversions noves. Algunes d’elles com la ronda Montserrat, la millora dels polígons industrials o la construcció dels habitatges tutel·lats ja venien contemplats en el pressupost 2018. Per a aquest nou any, entre d’altres, es preveu fer una actuació de millora a la cruïlla entre el Passeig Domènec Sert i la carretera de Mont-rodon, destinar uns 90.000 euros a obres de millora de l’aparcament de la Plaça 1 d’octubre, continuar millorant la xarxa d’aigües municipal, adquirir una nova màquina per escampar sal en cas de nevades per substituir l’antiga, o col·locar tanques de seguretat a la zona de Les Pinediques i al barri de Mont-rodon.

Pel que fa a l’apartat de personal, es manté la plantilla, ja que per normativa no es permet als ajuntaments contractar nous treballadors. Però a través de plans d’ocupació hi haurà una alta d’una persona per dedicar-se a aplicar la Llei de protecció de dades personals, obligatòria per als ajuntaments.  L’alcalde Lluís Verdaguer va explicar en el ple de dijous que “en deu anys no s’ha ampliat la plantilla i caldria agumentar-la en alguns àmbits”.

El portaveu d’ERC, Salvador Clot, va qualificar el pressupost de “molt equilibrat”, mentre que Jacint Casadevall va destacar l’estabilitat que “dona elaborar els pressupostos de forma conjunta”. Els dos van donar el seu vot a favor als números municipals.

Moció contra la monarquia espanyola

Al final del ple també es va aprovar amb els vots a favor de tots els regidors i regidores d’una moció contra monarquia espanyola. Cal destacar que a inicis de juny de 2016 l’Ajuntament de Taradell ja va aprovar també una moció per declarar Felip VI persona non grata a Taradell (llegir la notícia).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments