Inici Actualitat El Conseller d’Interior visita Taradell perquè l’Ajuntament s’integri en la xarxa de...

El Conseller d’Interior visita Taradell perquè l’Ajuntament s’integri en la xarxa de coordinació de seguretat i emergències

0
COMPARTIR

El Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha visitat aquest divendres al matí l’Ajuntamant de Taradell per signar el conveni de la xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya (RESCAT). La signatura s’ha fet amb l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i la presència dels regidors Araceli Garcia, Jacint Casadevall, Dolors Martí, Joan Casassas i Lluís Rodríguez.

Rescat és la xarxa, propietat de la Generalitat, que coordina els cossos de seguretat i d’emergència de Catalunya i que està integrada per Mossos d’Esquadra, bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals i Servei Català de Trànsit, entre d’altres. Des de fa un temps, també s’ofereix integrar les policies locals per tal de millorar la coordinació, l’eficàcia i l’operativa. Així, l’Ajuntament de Taradell també estarà connectat a aquest canal que compta amb més de 23.900 usuaris.

La xarxa Rescat és una font més fiable que la telefonia mòbil, ja que no se satura i disposa de sistemes d’alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric.

Segons el Conseller d’Interior, Miquel Buch, “permetrà tenir una comunicació més fluïda i és un avanç per l’Ajuntament de Taradell en cas d’emergència o per un tema de seguretat”. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha destacat que “Taradell és un poble tranquil, però això vol dir que no ens hem de relaxar i aquesta eina nova permetrà estar millor connectats, per exemple, amb els Mossos d’Esquadra”.

Declaracions del Conseller d’Interior i de l’alcalde de Taradell:

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments