Inici Actualitat Aquest dissabte a la nit es fa el canvi d’hora hivernal

Aquest dissabte a la nit es fa el canvi d’hora hivernal

0
COMPARTIR

Aquest cap de setmana, concretament, durant la nit del dissabte al diumenge caldrà canviar els rellotges. Així, a les 3 de la matinada de diumenge caldrà endarrerir l’hora fins a les 2 per adaptar-nos a l’horari d’hivern.

Aquest canvi ve marcat per una directiva europea amb l’objectiu d’estalviar energia elèctrica i podria ser l’últim any que es faci si s’acorda per part del Govern espanyol. La primera vegada que es va fer va ser durant la primera guerra mundial, en aquell moment per estalviar carbó. Ara, es justifica per l’estalvi d’energia i consum i aprofitar més la llum del dia. A la Unió Europea el canvi d’hora s’aplica des del 1981 a partir de la directiva 2000/84.

Amb l’ús de tecnologia led cada vegada l’estalvi econòmic ha estat més baix i es calcula que, depenent del país, pot ser d’entre un 0,5% i un 2,5%.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments