Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova les ordenances pel 2019 només adequant l’IBI i...

L’Ajuntament de Taradell aprova les ordenances pel 2019 només adequant l’IBI i les escombraries segons l’IPC

0
COMPARTIR

L’equip de govern, format per PDeCAT, ERC i SI, va aprovar en el ple d’aquest dijous les ordenances fiscals per al 2019. La majoria queden congelades i no pugen, excepte l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) que s’apuja només en el cas dels immobles urbans (no els rústics), ja que s’actualitza el coeficient elevant-lo un 2,2% seguint l’augment de l’IPC (índex de preus del consum). I també passa el mateix en la taxa de recollida d’escombraries o la compra i venda de nínxols i columbaris corresponent a la taxa per prestació de serveis funeraris. La resta d’impostos i taxes no varien.

Segons l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, en la majoria d’ordenances “hem fet una revisió de redactats i normatives noves i no s’augmenta cap taxa, exceptuant l’IBI que l’hem actualitzat segons l’IPC del mes d’agost, i el tema de recollida de residus que any rere any es van incrementant els costos de l’abocador que ha pujat un 10%, tot i que a Taradell n’hi portem poc i amb aquest augment de l’IPC ho cobrirem”. La resta d’ordenances i taxes “els tenim correcte i no hem de penalitzar els ciutadans”.

Salvador Clot, portaveu d’ERC, va explicar que “portem molts anys congelant-les, i l’únic que hem fet és actualitzar-ne algunes”. Jacint Casadevall, regidor de SI, també va insistir en “posar en valor l’esforç que es fa per no apujar els impostos en els últims anys, perquè apujar un 2,2% l’IBI no és augmentar-lo sinó adequar-lo segons l’IPC”. En el cas de l’IBI, en els últims dos anys, no s’havia fet cap tipus de pujada.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments