Inici Actualitat Taradell inaugura l’Espai 1 d’Octubre a l’antic aparcament de la carpa

Taradell inaugura l’Espai 1 d’Octubre a l’antic aparcament de la carpa

2
COMPARTIR

L’aparcament de l’antiga carpa municipal es diu oficialment ‘Espai 1 d’Octubre’ des d’aquest dissabte. La inauguració es va fer a la tarda amb un acte simbòlic per recordar i honorar la jornada de celebració del referèndum independentista a Catalunya de l’1 d’octubre de 2017.

La iniciativa va partir d’un grup de gent que el 7 de maig va presentar 1.042 signatures al registre d’entrada de l’Ajuntament demanant que es posés aquest nom a l’aparcament. A l’inici, l’Ajuntament va proposar posar el nom a l’entrada i el vestíbul del Centre cultural Costa i Font perquè era on havia passat tot. El 2 de juliol, finalment, la Junta de govern de l’ajuntament va acordar la tramitació perquè es posés aquest nom a l’espai que demanaven les signatures. Dissabte a la tarda, l’alcalde Lluís Verdaguer, acompanyat dels dos portaveus dels dos partits amb representació al consistori, Salvador Clot d’ERC i Jacint Casadevall de Solidaritat, va recordar el procés. També va tenir recordar el primer aniversari de l’1-O afirmant que va ser “un gran acte de democràcia i orgull d’un poble i un dia que tots recordarem”. Al mateix temps, va anunciar que s’està buscant finançament per adequar l’espai, asfaltant la part de sorra, reendreçant l’espai i substituint la barana d’accés.

Tot seguit, es va llegir el compromís amb l’1-O redactat per l’Associació de Municipis per la Indepedència i es va desplegar una pancarta amb el lema ‘Republiquem’ que estarà penjada al balcó de l’Ajuntament l’1 d’octubre.

L’acte va continuar amb una cercavila amb grallers i capgrossos fins al Centre cultural Costa i Font. Allà s’hi va projectar un documental sobre com es va viure a Taradell el referèndum, també es va posar a disposició quatre llibres blancs perquè la gent escrivís com ho va viure i es van omplir sobres amb desitjos per la nova república que es van introduir en una urna del referèndum, que dilluns es portarà al Parlament de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
6 octubre 2018 14:01

Si no vaig errat, el referèndum van votar 3.600 persones i el CDR va entrar 1.200 firmes (com a molt). Així doncs, tinc entès que es van recollir una tercera part de firmes dels votants. I l’opinió dels altres 2.600 persones que no ens hem dignat a firmar un paper amb una pregunta clarament TRAMPA, que no compta? Aquells que vam votar Si al referendum i que la majoria estem d’acord que s’ha de posar un nom algun lloc de Taradell i que aquest ha de ser a prop de Can Costa? No compta la nostra opinió? Si som tan… Llegeix més »

Alfons Jimenez
Alfons Jimenez
4 octubre 2018 8:26

Segueixo pensant que l’espai triat és menystenir el “Primer d’octubre” (que es veu que en català correcte se n’ha de dir així; ja podeu canviar al plaqueta). Però res és irreversible. Es trobarà l’espai que aquesta efemèride es mereix, i tindrem carrers i places amb nom de dona; i si no ho fa aquest govern municipal, ho farà el següent ;D