Inici Actualitat Novetats literàries del mes de setembre de 2018 a la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de setembre de 2018 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de setembre de 2018. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Al mateix riu d’Heràclit| Pep Coll

Barcelona: Proa, 2018

Sinopsi: Manuscrit trobat (a la Barcelona universitària i convulsa del 1972) amb la biografia del mític filòsof Heràclit d’Efes escrita, a canvi d’obtenir la llibertat, pel seu esclau Eleudos. Heràclit, de família aristocràtica, estava destinat a regnar a la seva ciutat, Efes, però, va preferir el camí del coneixement i del pensament lliure. Aquest afany el durà a viatjar a Babilònia, Sicília, el mont Olimp, etcètera. També participarà en les guerra dels grecs contra els ocupants perses (les cèlebres guerres Mèdiques). Les tenses relacions amb el seu esclau Eleudos donen dramatisme humà a un relat que exposa les idees enigmàtiques del filòsof més fascinant de l’Antiga Grècia, conegut com l’Obscur.

Els dimonis de Loudun | Aldous Huxley

Barcelona: Adesiara, 2018

Sinopsi: L’any 1617, Urbain Grandier, un capellà jove i atractiu amb fama de dandi, és enviat a la vila de Loudun perquè es faci càrrec de la rectoria de Saint-Pierre. Les germanes del convent local, suggestionades per la fama del sacerdot i mogudes pel furor uterinus, comencen a patir sospitoses possessions diabòliques que duen a la foguera l’innocent Grandier.

La història dels set penjats | Leonid Adréiev

Barcelona: Adesiara, 2018

Sinopsi: Cinc joves terroristes que han planificat un atemptat contra un ministre del govern, un estonià que ha assassinat l’amo de la granja on feia de bracer i un sinistre bandit han estat sentenciats a morir a la forca. Els darrers dies dels condemnats són difícils i punyents, i les distintes reaccions que tenen tots ells davant la fi imminent posen de manifest que la nostra pugna contra el destí indefugible és enterament personal: la por, el neguit, la ràbia, les emocions, tot es desborda a mesura que s’acosta l’hora suprema. Mai com en aquesta novel·la no s’ha exposat d’una manera tan magistral l’aberració que suposa la pena de mort.

Una relació perillosa| Michela Murgia

Barcelona: Grup 62, 2018

Sinopsi: Chirù és un noi de divuit anys, estudiant de violí, que coincideix professionalment amb l’Eleonora, una actriu teatral de trenta-vuit, sense lligams familiars i amb un gran èxit professional. Aviat s’estableix entre ells dos una relació de mestra-alumne, no en un sentit acadèmic sinó vital, de guiatge. Aquesta és una novel·la de formació en què el protagonista és la “mestra”, els seus sentiments i els seus dilemes, més que el jove deixeble. Qui llegeixi aquesta història s’adonarà que no tot és desinterès en el gest de l’actriu, perquè els sentiments no sempre es poden tenir sota control, i podrà intuir que el jove Chirù tard o d’hora donarà alguna sorpresa.

 

Novel·la juvenil

C_Com-una-tempesta-que-arriba-sense-avisar.indd

Com una tempesta que arriba sense avisar| Glòria Marín

Barcelona: Animallibres, 2018

Sinopsi: Després de deu anys d’absència, la Michelle, la tieta de la Valentina, torna al poble. Però el que vés una gran notícia per a la noia, no ho sembla tant per al pare i l’avi. Aviat, la Valentina comença a adonar-se que no coneix la seva família com pensava i que les cases s’assemblen a les persones: quan obres de bat a bat els finestrons i sacseges les parets, queden al descobert els secrets que s’hi amaguen.

Johnson & Johnson: ausetans i extraterrestres| Fede Cortés

Azira: Alzira, 2018

Sinopsi: Johnson & Johnson són dos germans detectius que viuen a Falset. El Jota és el més gran. Inconstant, desentès, malgastador i inconscient, però a vegades té idees genials. El petit, el Jota Efa, festeja amb la secretària del jutjat, una manya que els ajuda a resoldre els casos que investiguen.

Les filles de Tara| Laura Gallego

Barcelona: Fanbooks, 2018

Sinopsi: El món natural de Mannawinard fa molt temps que s’enfronta al món tecnològic de les dumes. Cinc humans d’orígens diferents i un androide tenen la solució; però abans s’hauran de trobar i emprendre junts un viatge ple de perills en què mercenaris, mutants i robots destructius intentaran acabar amb les seves vides.

Ruth sense hac| Muriel Villanueva

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: La Rut, una noia de setze anys d’una ciutat mitjana, comença els seus estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L’envolten un nou grup d’amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva: una llarga cicatriu i una cintura massa estreta li recorden cada dia, des del mirall, que li falta una part de si mateixa, un bon tros de Rut que un càncer es va emportar fa temps. La vergonya a mostrar el seu cos i la por al retorn de la malaltia l’assetgen, però la Rut aprendrà a mirar-los tots dos als ulls i plantar-los cara.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments