Inici Actualitat El vot de Carles Puigdemont salva en Toca-sons que reivindica els presos...

El vot de Carles Puigdemont salva en Toca-sons que reivindica els presos i exiliats polítics

0
COMPARTIR

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va acabar sent la sorpresa de la Festa d’en Toca-Sons 2018 de Taradell. A través d’un vídeo, Puigdemont va ser l’encarregat de donar el vot decisiu per declarar innocent el famós bandoler taradellenc. Puigdemont va reivindicar la llibertat d’en Toca-sons i de la cultura popular que ell representa.

D’aquesta manera, el bandoler va ser declarat innocent i abans de marxar va voler fer un homenatge i reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics. Per això, representants d’entitats de Taradell van situar-se a les escales de can Costa amb una fotografia de tots ells sota un llaç groc que cremava penjat del dipòsit d’aigua.

Aquest va ser el final de l’edició 26 de la Festa d’en Toca-Sons, que va tenir en el taradellenc Jordi Molist com a màxim protagonista interpretant el bandoler. L’altra incògnita, la de qui seria l’agutzil, havia estat revelada al matí. Per primer cop va ser una taradellenca, Aina Altimir, qui va fer un dels papers que fins ara només eren per homes.

La festa va continuar amb els enfrontaments entre bandolers i sometents per tot el centre del poble, amb les trabucades, els robatoris i saquejos de bars i pastisseries i amb una treva momentània. Es va aprofitar, durant la treva, per homenatjar la Colla gegantera de Taradell per la seva col·laboració amb la festa. Però la pau va durar poc, ja que el bandoler va ser capturat durant la sardana a la Plaça de les Eres. Se’l va portar a judici on un jutge, més preocupat per ballar, va veure com el veredicte donava un empat tècnic que va desencallar Puigdemont.

Podeu veure més imatges de la Festa, a la galeria que hem fet:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments