Inici Actualitat Laia Camprubí és escollida pubilla de Taradell 2018 en un acte de...

Laia Camprubí és escollida pubilla de Taradell 2018 en un acte de record als presos i exiliats catalans

0
COMPARTIR

Taradell va viure aquest dimarts a la nit l’acte més institucional de la Festa Major 2018. La jove taradellenca Laia Camprubí va ser escollida pubilla del poble, en substitució de Teresa Linlin Izquierdo. Camprubí és integrant de l’Esbart dansaire Sant Genís i també del Consell de Joventut de Taradell. Aquest era un dels al·licients de la nit.

L’altre va ser escoltar el pregó de Festa Major que enguany va anar a càrrec d’Antònia Rovira, comerciant de can Busquets que durant molts anys va gestionar el servei d’aigua municipal de Sorea. Rovira va fer un recorregut per la seva infància al carrer de la Vila “plena de comerós, on teníem tot un món al carrer” i l’obertura per part de la seva iaia d’una de les primers merceries del poble. També va recordar bretolades de nena i la gestió del servei de l’aigua. Va acabar dient que “el petit comerç ha canviat molt de pressa”, però que “la botigua del costat de casa és apostar per la vida”.

L’acte d’elecció de la pubilla i del pregó també va comptar amb un punt reivindicatiu. A la part final després del parlament de l’alcalde, es va fer un record i reconeixement als presos polítics i als exiliats. Mentre la Cobla Lluïsos interpretava la ‘Santa Espina’ es va passar un muntatge audiovisual de l’acte que es va fer pujant fotos dels presos i exiliats a Montserrat a través d’una cadena humana.

L’alcalde Lluís Verdaguer, referint-se a la festa major, va destacar que durant 12 dies hi ha 45 actes i que s’han intentat repartir per tot el poble, amb 14 espais diferents. L’acte va comptar amb la participació de la Cobla Lluïsos de Taradell que va posar música a les danses de l’Esbart dansaire de Taradell, que va presentar un nou ball ‘El ball de l’àliga’.

Podeu veure més imatges de l’acte i de la Festa Major, clicant a la imatge inferior:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments