Inici Actualitat El Puntal tanca curs 2017-2018 després d’acompanyar una cinquantena d’infants i joves

El Puntal tanca curs 2017-2018 després d’acompanyar una cinquantena d’infants i joves

0
COMPARTIR

El Centre Obert El Puntal acomiada el curs 2017-2018 acompanyant una cinquantena d’infants i joves d’entre 6 i 16 anys de Taradell. Un curs del qual se’n destaca la bona convivència dins els grups així com l’apropament a altres col·lectius, entitats i serveis municipals.

La feina d’aquest curs s’ha basat, un cop més, en el treball emocional a través de diverses estratègies d’intervenció. Entre elles els tallers de mindfullness, que han reforçat la presa de consciència sobre un mateix i facilitat espais de tranquil·litat i creixement personal, base d’un espai que es construeix diàriament mentre es juga i s’aprèn.

Les assemblees i els tallers de teixir també han esdevingut activitats importants dins la programació mensual, juntament amb la cuina, les sortides, les dinàmiques de grups i també el reforç escolar, activitats que es realitzen en els quatre grups d’infants i joves. Com a novetat, s’han realitzat dos projectes conjuntament amb entitats del poble. El primer ha tingut com a fil conductor l’ús de les tecnologies i s’ha materialitzat entre el grup de joves del Centre Obert i un grup de persones grans de l’Associació de Jubilats de Taradell; el segon projecte s’ha vinculat amb la costura i el ganxet a través de l’entitat Som Dones. En aquestes trobades s’han teixit complicitats entre els participants, donant lloc a experiències significatives per a totes les parts.

Per acomiadar el curs s’han portat a terme unes colònies, que han servit de síntesi dels hàbits quotidians que s’han anat treballant al llarg dels darrers nou mesos i com a celebració del final d’una etapa. També s’han acomiadat als joves que finalitzen 4rt d’ESO i emprenen nous camins i s’ha donat rellevància a aquells infants que s’han fet grans i que canvien de grup.

Per donar continuïtat a tot aquest treball, el Centre Obert ha organitzat un casal d’estiu durant el mes de juliol en el qual quaranta infants han pogut gaudir de tot tipus d’activitats d’oci i lleure. Es tanca el curs, doncs, amb una bona valoració tant de l’equip educatiu com també per part de les famílies i dels infants i joves participants, sobretot pel què fa a la vinculació del centre amb els infants i joves i les seves trajectòries personals d’integració i socialització, especialment en les situacions de més risc social.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments