Inici Actualitat Aureli Trujillo i Maria Dolors Portas són els guanyadors del 16è Premi...

Aureli Trujillo i Maria Dolors Portas són els guanyadors del 16è Premi literari Solstici

0
COMPARTIR
Foto: Ajuntament Taradell

La biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest dissabte al migdia el lliurament del 16è Premi literari Solstici. Cal destacar que en l’apartat de poesia d’adults Aureli Trujillo va rebre el primer premi i és la primera vegada que algú se l’endú durant dos edicions consecutives.

Jofre Cedó, 1r premi infantil poesia. Foto: Biblioteca Taradell

El premi literari infantil Jordi Capell va tenir un guanyador taradellenc. Va ser en l’apartat de poesia on Jofre Cedó va fer-ho amb el poema ‘L’oceà’. En l’apartat de prosa, el guardó va ser per Martina Espasa, de Barcelona, amb l’obra ‘Un cub, diferents cares’. El premi era un lot de llibres. En total en aquesta categoria infantil s’havien presentat 100 treballs (15 en prosa i 22 en poesia).

Martina Espasa, 1r premi infantil prosa. Foto: Biblioteca Taradell

En l’apartat d’adults, en poesia el primer premi va ser per Aureli Trujillo, de Reus, per segon any consecutiu. Ho va fer pel conjunt de poemes titulat ‘Nova trilogia del temps’. De premi es va endur 400 euros. Mentre que el segon guardó, valorat amb 250 euros, va ser per Joan Armengol de Solsona amb el poema ‘Autobiogràfic’. En poesia s’havien presentat 27 treballs.

Aureli Trujilo, 1r premi poesia. Foto: Biblioteca Taradell

En l’apartat de prosa el primer premi va ser per Maria Dolors Portas de Calonge amb l’obra titulada ‘El joc de les paraules amagades’. El segon premi va ser per Francesc Saéz de Terrassa i el poema ‘La teva vida’. Els premis tenien la mateixa dotació que en l’apartat de poesia. En prosa s’havien presentat 46 treballs.

Maria Dolors Portas, 1r premi prosa. Foto: Biblioteca Taradell

L’acte va estar amenitzat per Pau Albert a la flauta travessera i Ramon Dordal a la guitarra. El jurat, enguany, estava format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Antoni Pladevall i Arumí, Aina Homs i Godayol, Jesús Ramos i Santiago, Aleix Solà i Pascual i Lluís Rovira i Masnou.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer; Víctor Pallàs, d’Òmnium Cultural; Anna Capell, en representació de la família Capell, i Antoni Pladevall i Arumí, membre del jurat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments