Inici Actualitat L’edifici de l’antic dispensari de Taradell servirà per construir-hi 16 habitatges tutelats

L’edifici de l’antic dispensari de Taradell servirà per construir-hi 16 habitatges tutelats

0
COMPARTIR

L’antic dispensari de Taradell, situat al carrer Ramon Pou, serà el lloc on s’hi construiran 16 habitatges tutelats per a persones grans amb necessitats però certa autonomia.

L’objectiu és substituir i ampliar els habitatges tutelats que fins ara estaven ubicats a la Residència Vilademany. Fins ara, hi havia 12 places d’habitatges tutelats a la residència. Amb l’habilitació del dispensari es passarà a tenir-ne un total de 33. Cal destacar que al Passatge del Pujoló, que inicialment havien estat habitatges per a joves, hi ha 10 pisos, gestinats per la Fundació Vilademany, que s’utilitzen per a fins socials.

Tipologia d’habitatges

Està previst que hi hagi tres tipologies d’habitatges tutelats, segons les necessitats. N’hi haurà d’individuals o dobles per a matrimonis o parents. També n’hi haurà de dobles compartits però amb habitació o bany individual. I, finalment, una tipologia de familiar per a 3 persones. Cal destacar que alguns també estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, que no necessàriament han de ser gent gran.

La construcció dels nous habitatges tutelats permetrà ampliar les places de residència assistida. A la Residència Vilademany l’espai que ocupaven els habitatges tutelats servirà per tenir 20 noves places residencials, passant a tenir-ne un total de 80.

També està previst que el servei de menjador social es traslladi a la nova ubicació, perquè acostuma a ser utilitzat per persones autònomes. El menjador tindrà capacitat per 60 persones.

1,7 milions de pressupost

El projecte dels nous pisos tutelats costarà uns 1,8 milions d’euros. Es finançarà a través de la Fundació privada Residència Vilademany, que serà qui els gestionarà, l’Ajuntament de Taradell, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Segons l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, “s’intenarà que el finançament sigui a parts iguals, però la part de la Generalitat està complicada per la situació actual i encara no està confirmat”.

Està previst que l’Ajuntament hi aporti 500.000 euros, mateixa quantitat que costejarà la Fundació Residència Vilademany. La Diputació de Barcelona podria aportar la mateixa quantitat a través de dues subvencions i la resta l’aportaria la Generalitat, tot i que a l’espera l’assumiria la Fundació Residència Vilademany.

Les obres de construcció duraran poques setmanes i d’aquí a quinze dies podria començar l’enderroc de l’edifici.

Taradell, pioners en els habitatges tutelats

La Residència Vilademany va iniciar la seva activitat l’1 d’abril de 1996 amb la posada en marxa dels habitatges tutelats en una iniciativa pionera a la comarca. Al mes de febrer del 2000, es va posar en funcionament el Centre de dia per a gent gran, per ser ben atesa aquelles hores del dia en què els seus familiars no poden estar per ells. Compta amb 40 places. L’any 2006 es va inaugurar el nou servei de residència assistida, pensat per aquelles persones que necessiten un grau d’atenció superior als admesos en els habitatges tutelats. També s’ofereix la possibilitat d’ús del menjador social amb 30 places per a aquelles persones que en volen fer ús, amb la finalitat de garantir una alimentació equilibrada i adequada per l’edat.

En total unes 200 places de serveis assistencials, distribuïts en tres edificis diferents al carrer Balmes, Passeig del Pujoló i carrer Ramon Pou.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments