Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova una moció de suport als CDR

L’Ajuntament de Taradell aprova una moció de suport als CDR

0
COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous va aprovar per unanimtat una moció de suport als Comitès de Defensa de la República (CDR). Aquesta moció, a instància del grup local de la CUP, va comptar amb el suport dels tres partits amb representació a l’Ajuntament: PDeCAT, ERC i Solidaritat.

La moció defensa la vessant no violenta dels CDR, davant la persecució judicial que estan rebent: “Volem recordar que els CDR no tenen cap altre objectiu que treballar en favor de la República Catalana, una república on tothom hi tindrà lloc, vingui d’on vingui, pensi com pensi i parli la llengua que parli“. I acaba reiterant “una forma d’acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i resistència civil activa i no violenta, pròpia d’una democràcia madura“.

Segons l’alcalde, Lluís Verdaguer, “volem que quedi constància d’aquest rebuig contra gent que voluntàriament i pacíficament surten al carrer”. Per Salvador Clot d’ERC, “és el mínim que podíem fer pels CDR, que és la gent del poble que expressa les seves opinions, malgrat que l’estat espanyol els ha titllat de terroristes”. Finalment, Jacint Casadevall de Solidaritat, va expressar que “cal persistir davant el perfil baixíssim de la democràcia espanyola i el que fan els CDR és absolutament legítim”.

Moció contra les agressions sexuals

Paral·lelament, també es va aprovar una moció per la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals, presentada pels tres grups municipals. La moció venia arrel de la condemna judicial del grup La Manada i rebutjava la legitimació de la violació i la impunitat de les agressions sexuals després de conèixer la sentència judicial. Així, entre d’altres, la moció manifesta el suport a les dones vícitimes d’agressions sexuals i exigeix la revisió del codi penal per evitar interpretacions arbitràries i amb biaix masclista.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments