Inici Actualitat Novetats literàries del maig de 2018 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del maig de 2018 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de maig de 2018. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

El ferrocarril subterrani | Colson Whitehead

Barcelona: Antípoda, 2018

Sinopsi: La Cora és una jove esclava que malviu en una plantació de cotó de Geòrgia, abans de la guerra civil nord-americana. Després d’una agressió brutal decideix emprendre una
fugida desesperada amb el ferrocarril subterrani, un mitjà de transport clandestí que li hauria de permetre començar una nova vida. Però la seva escapada es veurà marcada per la persecució salvatge d’en Ridgeway, un caça-recompenses, que farà que la noia s’embarqui en un viatge frenètic a la recerca de la llibertat. Colson Whitehead ficciona en aquest llibre una de les xarxes de solidaritat més importants dels Estats Units, la terra de la llibertat, que va esdevenir un infern per als afroamericans. Aquesta obra monumental mostra l’impacte de les promeses incomplertes, origen dels conflictes racials, a través de la voluntat ferotge d’una dona que vol deixar enrere els horrors de l’esclavitud.

Kentucky | Aniol Florensa

Barcelona: Brau edicions, 2017

Sinopsi: Què tenen en comú una horda de pollastres assassins, un cementiri nuclear, un nen enamorat i la independència de Catalunya? L’acció d'aquesta singular novel·la transcorre entre el poble de Fuig, on s’ha desencadenat una emergència de proporcions bíbliques, i el Palau de la Generalitat, on els mandataris del país intenten gestionar la pitjor crisi de la història. Des dels ulls d’un guionista fracassat, els de la líder d’un
col·lectiu ecoterrorista, els d’un vicepresident radical i els d’un friki d’onze anys, viurem una aventura apocalíptica i amb un desenllaç sorprenent. Aniol Florensa és capaç de teixir elements com aquests i molts altres a Kentucky, una comèdia irreverent i
esbojarrada que ens mostra, sense complexos, que en la política i en l’amor qualsevol estratègia és possible.

Tiempos de swing | Zadie Smith

Barcelona: Ediciones Salamandra, 2018

Sinopsi: Filles de matrimonis mixtes, Tracey i la narradora es coneixen des de petites, són amigues íntimes i comparteixen el somni d’arribar a ser ballarines. El seu entorn familiar però tendeix a voler-les separar.

 

 

Por | Stefan Zweig

Barcelona: Quaderns Crema, 2018

Sinopsi: La Irene Wagner du una vida acomodada i sense preocupacions amb el marit i les sevesdues fill es. Tanmateix, després de vuit anys de matrimoni, els balls, el teatre, l’òpera i
altres activitats socials li semblen banals i anodines. Així, més per fantasia novel·lesca que per autèntic desig, comença una relació amb un jove pianista. De sobte, però, una dona la descobreix quan surt del pis del seu amant i la Irene es veu obligada a cedir a un terrible xantatge. El terror que el seu marit l’enxampi i la possibilitat de perdre tot el que posseeix i que, com descobreix ara, s’estima i necessita tant, la sumirà en un malson esgarrifós. Escrita el 1913 i publicada per primer cop gairebé una dècada més tard, Por és una de les novel·les curtes més esglaiadores de Stefan Zweig, amb un final tan sorprenent per a la protagonista com per al lector.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments