Inici Actualitat Recomanacions de llibres per Sant Jordi 2018 de la Llibreria l’Estudi de...

Recomanacions de llibres per Sant Jordi 2018 de la Llibreria l’Estudi de Taradell

0
COMPARTIR

Us fem arribar diverses recomanacions literàries per aquest Sant Jordi 2018. Hem demanat a la Llibreria Papereria l’Estudi de Taradell que ens faci arribar algunes propostes de llibres per si n’heu de regalar el proper 23 d’abril.

 

Ficció

La dona a la finestra | A. J. Finn

Editorial: Rosa dels Vents, 2018

El comentari: “Una història poderosa i recargolada. Un sofisticat thriller psicològic, amb una atmosfera tensa, una història d’amor, pèrdua i bogeria. Una picada d’ullet a la pel·lícula ‘La finestra indiscreta‘”.

Sinopsi: L’Anna Fox viu sola, reclusa a la seva casa de Nova York, sense atrevir-se a sortir-ne. Passa els dies fent xats amb desconeguts, bevent vi (potser més del que caldria), mirant pel·lícules antigues, recordant temps més feliços… i espiant els veïns. Llavors arriben al barri els Russell: una parella i el seu fill adolescent. Semblen la família perfecta. Fins que una nit, l’Anna veu des de la finestra alguna cosa que no hauria d’haver vist. El seu món es trenca en mil bocins i els seus propis secrets surten a la llum. Què ha vist? I què s’ha imaginat? Qui és en perill? I qui ho està maniulant tot?

 

Pa de llimona amb llavors de rosella | Cristina Campos

Editorial: Capital Books, 2017

El comentari:Una novel·la sobre amistats i secrets plena de sentiments i d’emocions amb personatges forts i propers carregats de matisos. La història d’unes dones que aprenen a decidir, amb llibertat, sobre la seva vida“.

Sinopsi: L’Anna i la Marina són dues germanes que, allunyades des de la seva joventut, es retroben per vendre un molí i un forn de pa que han heretat d’una dona que no coneixen. És l’hivern del 2010, a Valldemossa (Mallorca), i les germanes han viscut vides totalment oposades: l’Anna gairebé no s’ha mogut de l’illa i continua casada amb un home a qui ja no estima; la Marina, en canvi, ha viatjat per tot el món i treballa per a una ONG. Mentre intenten desxifrar el misteri de l’herència, hauran de fer front als vells conflictes familiars i alhora recuperar els anys perduts.

 

No Ficció

Els fets de l’1 d’octubre | Jaume Barrull, Edu Bayer, Josep-Lluís Carod-Rovira, Anna Gabriel, Gemma Garcia, Jordi Graupera, Santi Iglesias, Toni Prim, Tjerk van der Meulen, Maria Vila

Editorial: Pagès editors, 2018

El comentari:Recull fotogràfic i textos. Pel poble català, l’1 d’octubre de 2017 és una d’aquestes dates que van arribar per quedar-s’hi per sempre“.

Sinopsi:El primer llibre de fotografies del referèndum català. Un retrat magnífic, excepcional, on cada fotografia no és un retall de vida, sinó la vida mateixa. Les fotos recullen instants concrets, gestos expressius, mirades a vessar de contingut i els protagonistes que hi apareixen són la gent del carrer, amb tantes fesomies previsibles com cares que mai no ho hauries dit i que, ara, s’han alliberat del vel que en tapava la identitat.

 

Il·lustres execrables | Malcolm Otero i Santi Giménez

Editorial: Ediciones B, 2017

El comentari:Sabies que les males maneres de James Dean eren llegendàries? O que ni Charlie Rivel ni Felix Rodríguez de la Fuente eren tan angelicals! O que Tomas Alba Edison no va inventar res. Autòpsia moral de cadascun dels personatges“.

Sinopsi: Una selecció de 50 personatges cèlebres que han passat pel programa Via Lliure del cap de setmand e RAC1, en la secció de Malcolm Otero i Santi Giménez dedicada a elogiar la mala reputació de la gent, descobrir els clarobscurs de personatges que han estat fonamentals per a la humanitat, escrivint, actuant, composant, fent esport… i que són idolatrats.

 

Entorn

Imatges del romànic del Montseny | Mariano Pagès

Editorial: Autoedició, 2018

El comentari:Emmarcat en l’entorn del parc natural del Montseny recull fotogràfic i històric de cada temple erigit entre els segles X i XII. Pròleg de Mossèn Antoni Pladevall i Font“.

Sinopsi: Aquesta obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple.

 

Cuina

Recetas superfáciles | Sue Quinn

Editorial: Lunwerg, 2017

El comentari:Receptari de plats bàsics i moderns per preparar en un moment, tant si ets un principiant com un-a cuiner-a experimentat-da. Poques instruccions, però ben donades“.

Sinopsi: Tothom necessita un recull de plats básics, infalibles i gustosos als quals recórrer en qualsevol moment. Aquest és l’objectiu d’aquest llibre, que reuneix més de 80 propostes que van de les sopes i les amanides fins als pastissos.

 

Juvenil

La tardor de la llibertat | Víctor Jurado

Editorial: Columna Edicions, 2018

El comentari:La primera novel·la ambientada en el procés. Una història d’amor entre un independentista i una policia de la guàrdia civil inflitrada. Viurem des de diferents punts de vista la revolució catalana del segle XXI“.

Sinopsi: La Irene és una jove guàrdia civil d’Altea que, en un sol dia, passa de preparar la motxilla per a unes vacances soiades a viatjar a Barcelona en els moments més crítics del Procés català. Destinada a infiltrar-se entre els independentistes, pel fet de parlar català, coneixerà l’Arnau, un jove estudiant d’història convençut que proclamar la república catalana és l’únic camí. Mentre, contra tot pronòstic, va creixent l’atracció entre tots dos, viuran junts les mobilitzacions prèvies a l’1-O, el dia que convertirà el Procés en una revolució. L’atzar lligarà aquests dos extrems del conflicte amb la mirada angoixada del Salvador, un traductor que s’apropa a la cinquantena i que s’ensuma que el desastre és a tocar.

 

Primers lectors

L’arbre de les lletres | Ramon Besora

Editorial: Baula, 2018

El comentari: “Un llibre per aprendre a llegir amb jocs, dites i endevinalles, escrit en diferents tipus de lletra, lligada, pal i impremta, un clàssic“.

Sinopsi: Sota l’arbre de les lletres, la Martina mira atenta l’abecedari amb què aprèn a llegir.

 

Infantil

Tatxin Tatxan! Pep & Mila| Yayo Kawamura

Editorial: Cruïlla editorial, 2018

El comentari: “L’orquestra d’en Pep i la Mila, tu també hi pots participar. Prem els botons i sonaran els instruments“.

Sinopsi: En Pep i la Mila fan música amb els seus amics.

 

Última hora

Les filles del capità| Maria Dueñas

Editorial: Columna edicions, 2018

El comentari: “De lectura àgil, captivadora i commovedora, ‘Les filles del capità’ és la història de tres joves que es van veure obligades a creuar l’oceà. Un homenatge a tots aquells que van viure i viuen l’aventura sempre incerta de l’emigració“.

Sinopsi: Nova York, 1936. La petita fonda El Capità arrenca la seva marxa al carrer Catorze, un dels enclavaments de la colònia espanyola que en aquells dies resideix a la ciutat. La mort accidental del seu amo, el tarambana Emilio Arenas, obliga les seves filles indomables de vint-i-pocs anys a assumir les regnes del negoci mentre en els tribunals es resol el cobrament d’una prometedora indemnització. Abatudes i assetjades per la urgent necessitat de sobreviure, les temperamentals Victoria, Mona i Luz Arenas s’obriran pas entre gratacels, compatriotes, adversitats i amors, decidides a convertir un somni en realitat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments