Inici Actualitat Conveni entre l’Ecomuseu del Blat i Osonament per millorar la inserció de...

Conveni entre l’Ecomuseu del Blat i Osonament per millorar la inserció de persones vinculades a la salut mental

0
COMPARTIR

La Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat i Osonament han signat un conveni de col·laboració per millorar les competències laborals de les persones vinculades als recursos de salut mental a través de diferents tallers a l’àmbit rural.

Per la Xarxa, aquesta col·laboració significa també una oportunitat més per donar a conèixer les feines de pagès tradicionals, el coneixement agroecològic sostenible i el patrimoni rural. Tot i que la col·laboració s’ha formalitzat recentment, les persones vinculades a Osonament participen als diferents tallers de l’Ecomuseu del Blat des del març de 2017.

Cada dimecres duen a terme diverses tipologies de tallers de restitució de les feines agrícoles al camp dels Ametllers del Mas El Colomer a Taradell, un dels centres de la Xarxa, així com la preservació del seu entorn com a santuari agroecològic per fomentar la biodiversitat. Puntualment, també participen a d’altres tallers als diferents centres patrimonials, centres d’estudi i centres de difusió de la Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat.

Osonament és una entitat sense ànim lucre nascuda a l’any 1978 que ofereix serveis integrats d’àmbit comunitari especialitzats en la prevenció i atenció de la salut mental, les addicions i la logopèdia a la comarca d’Osona. La missió és promoure el desenvolupament integral, l’autonomia i la millora de la qualitat de vida de la persona. La Xarxa de Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat és una associació sense finalitat de lucre que pretén contribuir a la preservació, recerca i difusió de la memòria agrícola, ramadera, dels oficis menestrals i de la vida del món rural propis de la Catalunya central, així com dels paisatges on es despleguen.

La signatura del conveni va comptar amb Toni Canadell, tècnic d’Osonament, Mercè Generó, gerent d’Osonament, i Josep Preseguer, president de l’associació Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments