Inici Actualitat L’Associació de Jubilats acull l’exposició sobre “La dona a la fàbrica” del...

L’Associació de Jubilats acull l’exposició sobre “La dona a la fàbrica” del Grup de Recerca Local de Taradell

0
COMPARTIR

El passat 6 de març a la tarda, i amb motiu del Dia de la Dona (8 de març), l’Associació de Jubilats del municipi i en estreta col·laboració amb el Grup de Recerca Local, van organitzar una exposició de fotografies antigues sota el títol de ‘La dona a la fàbrica‘.

L’activitat es va iniciar amb la lectura del manifest del 8 de març. Una vintena de persones grans van assistir i gaudir de cadascuna de les imatges que en un passat no molt llunyà van viure en primera persona al voltant de la indústria tèxtil. Des del Grup de Recerca Local, la Laia Miralpeix va explicar als presents de quina manera han obtingut tot el fons documental, a quines dates corresponen cadascuna de les fotografies, les persones del municipi que hi surten i altres anècdotes en quant al treball de recerca.

Tot seguit, amb el visionat del documental, també produït pel Grup de Recerca, algunes de les persones assistents van poder reviure moments de joventut quan també havien treballat a la
fàbrica, mentre que d’altres van apropar-se a aquesta realitat de manera més informativa. En finalitzar el documental, es va donar un petit col·loqui on les persones van aportar les seves pròpies experiències o de familiars entorn al món de la fàbrica i sobretot des de la perspectiva de dona.

L’exposició fotogràfica seguirà muntada fins el divendres 16 de març per tal que la gent pugui visitar-la amb més detenció i així observar cadascun dels detalls que s’amaguen darrera de cada
imatge. Aquesta iniciativa de caire més reivindicativa i cultural ha estat organitzada per l’Associació de Jubilats, el Grup de Recerca Local, l’Ajuntament de Taradell i el programa de dinamització de
gent gran de la Mancomunitat La Plana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments