Inici Actualitat Novetats literàries del març de 2018 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del març de 2018 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de cara al març de 2018. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Històries de Pequín | David Kidd

Barcelona: El cercle de Viena, 2017

Sinopsi: L’any 1946 David Kidd arriba a la Xina procedent dels Estats Units. Té una beca a la universitat. Just abans de l’arribada del règim comunista, s’ha casat amb Aimee, una jove que pertany a una antiga nissaga familiar, els Yu, on es donen tots els trets de la tradició xinesa més ancestral. La jove parella ocupa un espai a la gran casa familiar que acull els fills casats amb les seves famílies. En aquesta residència també hi viuen la tia Qui, vídua d’un germà del pare de l’Aimee, que ocupa unes estances acompanyada de la tieta Hu, i una gran quantitat de criats que han servit la família generació rere generació.

El camí de les aigües| Carme Martí

Barcelona: Amsterdam, 2017

Sinopsi: A les acaballes de la seva vida, la Maria Badia observa la cuina i seu a taula. Vol trobar la manera d’explicar tot el que ha viscut: les criatures que ha cuidat, les cases on ha cuinat, l’amor i el desamor, l’amistat, la família, la guerra, la seva passió pels fogons. Quan troba un quadern pensat per apuntar-hi receptes, se li il·lumina la mirada: seran els plats que ha cuinat els que ordenaran els seus records. La Laura, en canvi, viu en l’obscuritat d’una lluita desesperada que fa massa que dura. Vol recuperar el control emocional mitjançant l’escriptura, però només troba un cert refugi en les converses amb un jove veí i en les visites a la seva àvia. Li llegeix en veu alta un llibre sobre la vida d’una cuinera de l’Espluga de Francolí. L’àvia escolta i no diu res: hi ha alguna cosa en aquesta història, però, que la remou ben endins.

L’últim passatge de Walter Benjamin| Enric Umbert

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: Setembre del 1940, Walter Benjamin forma part d’un petit grup que ha de passar d’amagat la frontera francoespanyola. Fugen de la Gestapo. Des que els nazis van arribar a França, la
situació es va tornar insostenible a París, i ell va fugir a Marsella, on va aconseguir el visat, que, des d’Espanya, li ha de permetre arribar a Lisboa i d’allà als EUA. Mentre Walter Benjamin camina amb la càrrega d’una maleta a través de camins de muntanya, conversa amb els seus companys de travessia i recorda certs moments cabdals de la seva vida que han marcat la seva obra de pensador, crític i traductor: la infantesa, les seves amants, els seus amics –Ernst Bolch, Hanna Arendt, Adorno, entre d’altres–, l’estada a Eivissa el 1932, els camps de treball nazis.

El mal que m’habita | Pasqual Alapont

Barcelona: Edicions Bromera, 2017

Sinopsi: Quin mal habita dins de cada un de nosaltres? Laura s’ho pregunta mentre pensa en una pacient que es va suïcidar. Davant d’això, decideix aturar durant un temps la seua vida professional com a psiquiatra. Però el seu exmarit, Víctor, li demana ajuda amb Daniel, un cosí seu que pateix episodis psicòtics sense que en sàpiguen la causa. Tot i el seu estat d’ànim, Laura decideix assumir el repte. Les confessions de Daniel li permetran descobrir el passat obscur que envolta la família del seu exmarit i abocar-se a un mal desconegut que també hi habitava.

Sang freda | Biel Cussó

Barcelona: Crims.cat, 2017

Sinopsi: El desembre de 1941, poc després d’acabada la guerra, dos amics anarquistes, Pedro i Quilis, tornen clandestinament a Barcelona des de l’exili francès per buscar-hi una nena petita, filla
del primer i d’una noia afusellada pocs dies abans per les tropes franquistes, Núria. Què se n’ha fet, de la nena? Com aconseguiran trobar-la? Qui els ajudarà, en aquella Barcelona espantada i oprimida? I un cop la tinguin, com la trauran d’Espanya? Al marge d’aquesta història troncal, altres vides poblen aquesta novel·la veraç i emotiva: l’anglesa Margaret del consolat britànic, el comunista madrileny Rómulo, la vídua Yvonne, propietària d’una serradora al peu del Canigó… personatges de carn i ossos que es faran inoblidables.

Si es fa fosc | Cornèlia Abril

Barcelona: Onix editor, 2017

Sinopsi: Les integrants del grup literari s’interroguen per aquells instants de la vida que retenen l’ésser humà en la boira més espessa, en el parany més absurd o en la confusió de la ment; observen el comportament dels personatges davant els dubtes i les pors; destrien les àncores que fan tocar fons de les que salven del naufragi; i evidencien, sobretot, la capacitat de superació de
gent corrent, com qualsevol de nosaltres, que s’entesta a trobar un bri de llum enmig de la fosca. Cornèlia Abril presenta sis històries complexes i un poema, amb il·lustracions en blanc i negre, fent de les paraules del poeta Juan Gelman: “Narrant la nostra obscuritat es veu clarament la vida”, l’objectiu primordial del recull.

Tota una vida | Robert Seethaler

Barcelona: La Campana, 2017

Sinopsi: Quan l’Andreas arriba a la vall on passarà tota la vida té uns quatre anys, tot i que ningú no en sap l’edat exacta. De jove, convertit ja en un mosso molt complidor, entra a formar part de la colla de treballadors que construeix un dels primers telefèrics a la vall i que hi porta l’electricitat i la llum, però també el soroll. Llavors arriba el dia en què l’Andreas veu per primera vegada la Marie, l’amor de la seva vida, que tanmateix acabarà perdent. No la tornarà a veure fins molts anys després, quan enfili l’últim tram del camí i contempli amb admiració els anys que ha deixat enrere, el temps que s’ha anat escolant..

El desgel | Lize Spit

Barcelona: Amsterdam, 2017

Sinopsi: L’Eva, en Pim i en Laurens, els únics nois de Bovenmeer nascuts l’any 1988, passen el seu catorzè estiu sumits en l’estranyesa i l’avorriment. Els seus cossos canvien, la seva mirada fa temps que també. És l’estiu del joc dels instints, d’obrir els ulls al món i haver-los de tancar amb la sang glaçada. L’estiu en què la complicitat adquireix els matisos d’un malson i la fidelitat a una amistat pot donar pas a la traïció i fins i tot al crim. Per això, quan anys més tard, l’Eva agafa el cotxe i torna al poble, porta el maleter carregat de gel i la revenja en la mirada:
ara és ella, qui té un pla. A les portes de la pubertat, l’estiu de la innocència es confon amb l’hivern de l’amoralitat. Un debut rotund i despietat, narrat amb pols ferm i mà dura.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments