Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell enceta un procés de participació per implicar els taradellencs...

L’Ajuntament de Taradell enceta un procés de participació per implicar els taradellencs en futures polítiques i actuacions

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell, amb el suport del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, inicia un procés de participació ciutadana a través del denominat ‘Quadern de debat familiar’. L’objectiu és conèixer la percepció sobre diversos aspectes relacionats amb el model de poble i detectar les possibles necessitats de tots els taradellencs i taradellenques.

Segons el regidor de Participació Ciutadana, Salvador Clot, la finalitat és “poder conèixer i detectar la percepció dels vilatans respecte als equipaments i serveis, per veure possibles mancances o projectes que voldrien que tiréssim endavant”.

Un quadern amb 11 punts

El ‘Quadern de debat familiar’ és una eina de participació perquè totes les persones de Taradell prenguin la paraula, reflexionin, debatin sobre la situació actual del municipi i opinin com els agradaria que fos en un futur. Es treballarà en dos eixos.

El primer és que es farà arribar als alumnes de les escoles de Taradell. Allà es treballarà i el quadern acabarà arribant a les famílies perquè l’acabin de debatre conjuntament. Al mateix temps, també hi podran accedir la resta de taradellencs, ja que estarà disponible als següents equipaments del municipi: EAS Taradell, Biblioteca Antoni Pladevall i Font, Centre Cultural Costa i Font, Dispensari Municipal, Fundació Vilademany i Associació de Jubilats.

El Quadern està distribuït en diverses temàtiques locals. Un total d’onze: poble, equipaments i serveis, civisme, cultura i tradicions, mobilitat, seguretat, comunicació, participació, sostenibilitat i medi ambient, comerç i turisme, i projectes de futur.

Segons Salvador Clot, s’ha fet un disseny molt simple, per tal que sigui senzill d’omplir. “Entra pels ulls i pot facilitar que la gent el contesti massivament”. L’objectiu és que el màxim nombre de taradellencs el contesti.

Termini fins a finals de març

Els quaderns es repartiran el 23 de febrer i a partir de llavors s’hi podrà participar responent les qüestions del quadern i lliurant-lo entre el 19 i 26 de març a qualsevol de les instal·lacions esmentades anteriorment.

Després s’iniciarà un procés de buidatge i anàlisi de resultats amb la voluntat de fer una presentació i retorn al poble durant el mes de maig. Les conclusions que se’n derivin serviran a l’equip de govern a l’hora de prendre decisions que s’han de dur a terme els propers anys. En total s’editen uns 1.200 quaderns. Segons la tècnica, Berta Vaqué, no serà l’única acció per implicar els taradellencs i demanar-los el seu parer que es farà des de la nova regidoria taradellenca.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments