Inici Actualitat Aquestes són les novetats literàries a la Biblioteca de Taradell per aquest...

Aquestes són les novetats literàries a la Biblioteca de Taradell per aquest febrer de 2018

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de cara al febrer de 2018. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

L’home que persegueia la seva ombra | David Lagercrantz

Barcelona: Columna, 2017

Sinopsi: La Lisbeth Salander està tancada a la presó de Flodberga, on mira d’evitar per tots els mitjans qualsevol conflicte amb la resta de les presoneres. Però quan es converteix en la protectora de la jove de Bangladesh que ocupa la cel·la veïna, la perillosa líder de les internes posa la Lisbeth en el seu punt de mira. En Holger Palmgren visita la Lisbeth i li explica que ha rebut una sèrie de documents que contenen informació sobre els abusos que la jove va patir durant la infància. Llavors ella demana ajuda a en Mikael Blomkvist i tots dos comencen una investigació que pot treure a la llum un dels experiments més atroços que el govern suec va portar a terme durant els anys vuitanta.

Los pacientes del doctor García| Almudena Grandes

Barcelona: Tusquets editores, 2017

Sinopsi: Després de la victòria de Franco, el doctor Guillermo García Media segueix vivint a Madrid amb una identitat falsa. La documentació actual li va facilitar el seu amic Manuel Arroyo Benítez, un diplomàtic actual a qui li va salvar la vida el 1937. Creu que mai més el tornarà a veure, però el setembre del 1946, Manuel torna de l’exili amb una missió secreta i perillosa.

Una columna de foc| Ken Follet

Barcelona: Grup Editorial S.A.U., 2017

Sinopsi: L’any 1558 els conflictes religiosos que sacsegen Kingsbridge s’han convertit en un obstacle insuperable per a l’amor entre en Ned Willard i la Margery Fitzgerald. Quan Elisabet I arriba al tron d’Anglaterra, tot Europa se li gira en contra i la jove reina decideix crear el primer servei secret amb la missió que l’adverteixi de qualsevol intriga o invasió. Al llarg de mig segle turbulent, en Ned lluitarà per estar amb la Margery mentre lidera el petit grup de valerosos agents secrets, que s’acabaran convertint en el fonament del poder de la reina… i en la matèria d’un captivador thriller històric d’espionatge.

Un cau d’escurçons | Andrea Camilleri

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: El mal de la feina d’en Montalbano és que de vegades s’acaba sabent la veritat. I això no sempre és agradable. Per exemple, quan resulta que un irreprotxable comptable vidu de Vigata ocultava una doble vida al fons d’un calaix. Els fills de l’assassinat, assisteixen consternats a la transformació pública del seu pare, però no són els únics: el comissari també s’ha d’empassar, incrèdul, tota la veritat sobre un sensesostre que se li ha refugiat al porxo de Marinella, fugint de la pluja. Com tantes altres vegades, el somni amb què es desencadenen les aventures d’en Montalbano és premonitori, i aquesta vegada fins i tot anticipa la clàssica trucada d’en Catarella per comunicar la “mort d’un mort”.

El cavaller suec |Leo Perutz

Barcelona: El Cercle de Viena, 2017

Sinopsi: En l’Europa de començament del segle XVIII, a la frontera entre Prússia i Polònia, un cavaller, desertor de l’exèrcit de Carles XII de Suècia, es troba per casualitat amb un lladre de camins en hores molt baixes i tots dos decideixen intercanviar-se les identitats, amb l’esperança que això els farà millorar la seva sort. Però, en un món tenebrós de guerres i devastació, no es pot deixar de comptar amb la fatalitat.

Les quatre vides de l’oncle Antoine | Xavier Aliaga

Barcelona: Angle editorial, 2017

Sinopsi: Antonio Aliaga ha de fugir d’Espanya durant els primers anys de la postguerra. Les seves activitats antifranquistes a la clandestinitat l’obliguen a deixar dona i dues filles a Carcaixent i allistar-se a la Legió Estrangera, immersa en la guerra d’Indoxina. En la distància física i a ulls de la seva família Antonio es converteix en un personatge misteriós, esmunyedís i mític.

4 3 2 1 | Paul Auster

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: 3 de març de 1947: l’Archie Ferguson, fill de l’Stanley i la Rose, neix en un hospital de Nova Jersey. Aquest és l’únic fet immutable en la seva existència. A partir d’aquest moment, s’obren davant seu diversos camins, que el duran a viure quatre vides paral·leles, simultànies i independents; a créixer i experimentar de diferents maneres l’amor, l’amistat, la família, l’art, la política i fins i tot la mort. I a través de les múltiples trames íntimes de cada Ferguson, capítol rere capítol, ens endinsem també en l’ampli fresc d’uns anys convulsos en la història dels Estats Units.

Mercuri a la boca | Wioletatta Greg

Barcelona: Reta edicioins, 2017

Sinopsi: Mercuri a la boca és un evocador retorn a una infància viscuda, a uns dies meravellosos que recorden la llunyania d’Hektary, un petit poble polonès que va viure aliè als esdeveniments que marcaren l’últim terç del segle XX: el ccol·lapse del règim comunista de l’Europa de l’Est i la promesa d’un futur que mai arribaria.

 

La bellesa és una ferida | Eka Kurniawan

Barcelona: Més Llibres, 2017

Sinopsi: Una tarda d’un cap de setmana de març, la Dewi Ayu va ressucitar després d’haver estat vint-i- un anys morta. Un vailet es va despertar de la becaina, es va fer pipí a sobre i va deixar anar un crit, i les seves quatre ovelles van fugir a la desbandada entre les lloses i les làpides de fusta, com si algú els hagués llançat un tigre al damunt. Tot va començar amb un soroll que venia d’una làpida sense inscripció, coberta d’herba fins als genolls però que tothom sabia que era la tomba de la Dewi Ayu. Havia mort als cinquanta-dos anys, havia ressuscitat al cap de vint-i- un anys i a partir d’aquell moment ningú va saber
exactament com calcular la seva edat.

L’enigma de l’ocell blau | Nii Ayikwei Parkes

Barcelona: Club Editor 1959, 2017

Sinopsi: Què hi feia allà un ocell blau vingut dels boscos d’Atewa, això no ho sap explicar ni el caçador. Però que hi havia un ocell blau i que, seguint-lo perquè el trobava bonic, aquella forastera amb faldilles curtes va descobrir unes misterioses restes animals, això ho sap tota la canalla del poble. I resulta que també ho sap el ministre amic de la forastera amb faldilles curtes.

L’assassí que estimava els llibres | Martí Domínguez

Barcelona: Edicions 62, 2017

Sinopsi: Guillem Gual, un crític literari inflexible que s’ha guanyat fama i enemics a parts iguals, apareix assassinat. Al costat del cadàver, s’hi troba un petit llibre: L’assassinat com una
de les belles arts, de Thomas de Quincey. Una coincidència o una pista que cal seguir? Quan apareix mort el filòsof J.F. Escrivà amb un llibre de Jean-Paul Sartre al costat, el desconcert dels inspectors valencians Tena i Espinosa no fa sinó augmentar. Arriba un reforç policial de Madrid, l’inspector Alcácer, es van fent entrevistes amb gent diversa del món literari i cultural i, en paral·lel, la novel·la va desplegant un retrat vivíssim i mordaç de sectors diversos de la ciutat de València, sobretot de l’àmbit benestant i amb pretensions de notorietat.

La cavalleria roja | Isaak Babel

Barcelona: Proa, 2017

Sinopsi: De les notes que Isaak Babel va prendre mentre combatia amb l’Exèrcit Roig en la campanya contra els polonesos, neixen els relats que componen La Cavalleria Roja, un dels grans clàssics de la literatura russa del segle xx. Les històries que conta Bàbel retraten la crueltat absurda de la vida militar, amb uns personatges desconcertats que semblen peons d’escacs llançats sobre el tauler. Res a veure amb la idealització heroica ni amb la retòrica bel·licista d’altres escriptors. La truculència, la passió i l’humor negre emparenten aquesta obra amb el Goya dels Desastres de la guerra. Si els primers contes de Bàbel havien incomodat la tirania tsarista, aquests van molestar el poder soviètic.

27 de gener de 1940, Isaak Bàbel va ser executat a l’edat de quaranta-cinc anys en un soterrani moscovita. A partir d’edicions fetes en vida de l’autor i d’arxius trobats a la KGB, oferim avui el text més complet de La Cavalleria Roja publicat fins ara, en una
magnífica traducció de Monika Zgustova.

La luna en las minas | Rosa Ribas

Madrid: Ediciones Siruela, 2017

Sinopsi: Una nevada, en una nit de febrer, un pare surt de casa seva de matinada amb un farcell en els seus braços. A dins hi ha el seu fill petit, una criatura maleïda. El par eno pot més i surt amb la intenció d’abandonar el petit, però en comptes de deixar-lo al bosc, abandonat i mort de fred, el lliura a l’àvia de la criatura. Ella l’accepta però deixa clar que aquest serà el final de la família.

L’emperador | Jordi Coca

Barcelona: Comanegra, 2017

Sinopsi: Suen, protagonista de ‘L’Emperador’, és un noi d’extracció rural, orfe, humil i inexpert, que decideix emprendre un viatge a la capital de l’imperi per conèixer l’Emperador.
Sense altre patrimoni que els records familiars i uns mites ancestrals a través dels quals interpreta el món, Suen viu en un univers regit per l’Emperador, una figura suprema que
representa el concepte de pare i de divinitat, de providència i de saviesa. Per aquesta raó, el fet d’anar-lo a conèixer es converteix en una empresa èpica, però tambè i sobretot –com apunta Ramon Pla i Arxé en el pròleg– en un procés intel.lectual, perquè “veure l’Emperador és el més alt objecte accessible al coneixement”.

La banda dels nanos |Robert Saviano

Barcelona: Llibres Anagrama, 2017

Sinopsi: Nàpols, avui, és una ciutat bella i terrible: és el regne de la camorra, i els nanos que hi creixen ho fan sota el seu influx. Un grup de deu xavals es llança a conquerir la ciutat. Procedeixen de famílies corrents, els agrada lluir calçat de marca i tatuar-se el símbol de la seva banda. Liderats per Nicolas Fiorillo, el Maraja, el grup d’adolescents utilitza les motos com els bandits de les pel·lícules de l’Oest usaven els cavalls: envaeixen les voreres, atropellen vianants, s’escapoleixen pels carrers estrets del centre històric. Volen apropiar-se d’una part del negoci del tràfic de drogues i l’extorsió, i aprofiten el buit que han deixat algunes famílies per iniciar l’ascens. El poder es consolida mitjançant el
respecte, la por, la violència: un like al Facebook de la nòvia d’un altre pot convertir-se en una sentència de mort, si cal provar armes noves s’utilitzen immigrants com a diana, i en el camí del cim no existeixen ni amics ni antigues lleialtats…

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments