Inici Actualitat Els Tonis de Taradell treuen al carrer el museu de carros davant...

Els Tonis de Taradell treuen al carrer el museu de carros davant la mirada del Conseller Jordi Turull

0
COMPARTIR

Matí fred i gris per rebre el Passant dels Tres Tombs de Taradell 2018. Malgrat la temperatura, no va ploure, i els Tonis de Taradell van poder treure al carrer els més de 75 carros que conserven i han anat recuperant al llarg dels anys per mostrar el patrimoni rural i de pagès. Segons el president de la Comissió de Tonis, Josep Presegué, “no hem hagut d’anar a buscar cap carro. És tot el que tenim recuperat a l’Alzinar. Tenim patrimoni i només lloguem animals, estalviant el cost del transport de carros”.

El Passant dels Tres Tombs va comptar amb la presència del Conseller de Presidència, Jordi Turull, que no es va perdre detall durant una hora i mitja de la gran diversitat de carros que es van poder veure pels carrers del centre de Taradell. També hi era Quim Masferrer, Toni d’Honor d’enguany, i d’altres autoritats locals. Després de la benedicció dels carruatges i animals davant l’església Sant Genís, va començar el recorregut. Hi participava també Santi Serra, Toni d’Honor 2017, amb quatre esplèndids cavalls amb els quals va demostrar algunes habilitats.

No hi va faltar el carro amb Sant Antoni i els tres abanderats que obrien passant. Enguany eren l’Hereu sortint, Quico Jordà, i els presentadors de l’acte del pregó, els periodistes Marc Güell i Laura Duran. També hi van participar molts taradellencs grans i petits damunt de diversos carruatges. Una gran varietat per mostrar en directe i al carrer els múltiples usos que tenien en funció d’allò que havien de carregar. Els participants al Passant es van endur de record el panet de Sant Antoni, un detall que s’entrega des de fa dos anys.

Cal destacar que a la Plaça també es podia contemplar una petita exposició de tractors antics que han estat recuperats. Podeu veure una galeria d’imatges més àmplia clicant a la foto de sota.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments