Inici Actualitat El Foraster Quim Masferrer recull el Toni d’Honor de Taradell 2018

El Foraster Quim Masferrer recull el Toni d’Honor de Taradell 2018

0
COMPARTIR

La sala de plens de l’Ajuntament de Taradell va acollir aquest diumenge al matí l’acte institucional de la Festa dels Tonis 2018 de Taradell. Es tractava del lliurament del premi Toni d’Honor que enguany la Comissió dels Tonis va entregar al programa de TV3 ‘El Foraster‘ per donar a conèixer el patrimoni del territori i dels pobles catalans. Quim Masferrer va recollir el reconeixement i va destacar sentir-se emocionat perquè “un poble de 6.000 habitants, que té una festa tan arrelada, que ve de 1780, doni un guardó a un programa que presento”. També va tenir un agraïment als seus pares per haver-li ensenyat a anar pels llocs amb predisposició a aprendre i als polítics pel “sacrifici, esforç i haver complert el que el poble els demanava”.

L’acte també va servir per entregar el Convidat d’Honor a Jan Grau, tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que va elogiar els Tonis: “Heu marcat un abans i un després dins dels Tres Tombs. Heu fet coses noves que són velles, però no heu deixat que perdin actualitat”.

A l’acte hi va ser present el conseller de Presidència, Jordi Turull, que va participar després en el passant. Turull va destacar la feina de molta gent “que hi dedica moltes hores” per fer possible una festa com la dels Tonis. També va agrair la gran quantitat de mostres de solidaritat: “Quan veus qualsevol llaç groc et dóna molta fortalesa. Hem sortit de la presó molt més convençuts i forts i amb la mateixa dignitat amb la qual vam entrar”.

També hi era la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, que va destacar que és “important la recuperació històrica del paper de les dones e l’àmbit rural”, tema d’enguany dels Tonis de Taradell. I la directora general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, van destacar la importància de mantenir les tradicions.

Podeu veure més fotos a la nostra galeria d’imatges dels Tonis 2018.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments