Inici Actualitat Sortim de festes i arriben els Tonis de Taradell aquest cap de...

Sortim de festes i arriben els Tonis de Taradell aquest cap de setmana amb el conseller Turull

0
COMPARTIR

Sense acabar de païr les festes nadalenques, Taradell ja s’encamina cap a un nou cap de setmana festiu. Ho farà amb els tradicionals Tonis, que a Taradell tenen una gran significació per la recuperació de carruatges, eines i feines del camp que ve fent fa diversos anys la Comissió de Tonis. A més, diumenge es comptarà amb la presència del conseller, Jordi Turull.

Les activitats ja s’encetaran aquest divendres a la tarda amb una hora del conte a partir de 2/4 de 6 de la tarda a la Biblioteca Antonia Pladevall i Font, i un taller d’aromes per a nens i nenes de 3 a 12 anys una hora més tard a la sala del mig de can Costa.

Dissabte de dona pagesa i Hereu

El dissabte a la tarda es començarà amb una taula rodona entorn de la dona pagesa. És el tema central d’aquesta edició, ja que també es podrà visitar una exposició al vestíbul de can Costa. La taula rodona començarà a 2/4 de 7 de la tarda a la Biblioteca amb la participació de Maria Parramon, d’Essència Rural i pagesa, Rosa Pruna, de l’Associació Femenina del Medi Rural, i Brígida Lorenzo, responsable de polítiques Transversal i d’Igualtat del Departament d’Agricultura de la Generalitat. La periodista taradellenca Mercè Cabanas farà de moderadora.

A partir de les 8 del vespre s’encendran les fogueres de Sant Antoni i es podrà fer el tradicional Tast del porc als jardins de Can Costa. A les 9 començarà un dels actes més institucionals. Hi haurà el pregó, que enguany anirà a càrrec de la directora de cinema, Isona Passola, i actual presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. Amb les actuacions de l’Esbart dansaire Sant Genís, es coneixeran els candidats a hereu i es proclamarà l’Hereu 2018 de Taradell.

Diumenge, Passant i Toni d’Honor

El diumenge al matí serà intens. Mentre els carruatges i participants al Passant s’estiguin preparant a l’Alzinar de la Roca, a les 10 es farà el lliurament del Toni d’Honor. A la sala de plens de l’Ajuntament es farà el reconeixement a una entitat que promocioni el territori o la vida rural, que enguany serà pel programa de TV3 ‘El Foraster’. També es donarà per segon any el guardó Convidat d’Honor que serà per Jan Grau, tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat de Cataluna. A l’acte hi serà present el conseller de Presidència, Jordi Turull, que presenciarà el passant.

Mentrestant, just davant l’església hi haurà la fira d’estocs ‘Duros a 4 peles’ de l’Associació de Botiguers de Taradell. A La Plaça també es podrà veura una exposició de tractors antics. A la sortida de missa (11:45h) es farà la benedicció de la bandera i dels carros participants i s’iniciarà el Passant dels Tres Tombs pels carrers més cèntrics del poble.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments