Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost pel 2018 que contempla més inversions

L’Ajuntament de Taradell aprova el pressupost pel 2018 que contempla més inversions

0
COMPARTIR

Per unanimitat tots els regidors de l’Ajuntament de Taradell van donar llum verda al pressupost per al 2018 en el ple municipal d’aquest dijous. És el segon any que els comptes s’aproven amb unitat.

El pressupost per al 2018 puja a 6,8 milions d’euros, uns 800.000 euros més respecte al del 2017 que, segons l’alcalde Lluís Verdaguer, es justifiquen per l’augment de la despesa que es farà en inversions. I és que es preveuen tres grans projectes, a banda d’inversions menors destinades a conservar la via pública, asfaltar, mantenir parcs i jardins o la xarxa d’aigua.

Tres inversions rellevants

La primera inversió més immediata serà el canvi de la gespa artificial del camp de futbol de la Roureda. Està previst fer-ho efectiu aquest 2018 amb un cost global de 231.000 euros. La Diputació de Barcelona hi aportarà uns 56.000 euros.

També està previst iniciar el projecte de la Ronda de Montserrat que ha de completar la xarxa de mobilitat de Taradell. De moment, s’han previst 200.000 euros finançats totalment per la Diputació de Barcelona. Aquest era un dels projectes estrella d’aquesta legislatura i ha de servir per gestionar la circulació del poble donant sortida a la zona de l’INS Taradell cap a la carretera de Viladrau.

La tercera inversió serà per fer habitatges tutel·lats a l’edifici de l’antic dispensari. L’objectiu és traslladar els que hi ha a la residència Vilademany perquè aquí s’hi puguin habilitar més places residencials. Actualment, hi ha una dotzena d’habitatges tutel·lats i s’augmentaria a una trentena amb el trasllat al nou edifici. El projecte podria costar uns 1,7 milions d’euros i es finançaria a quatre bandes a parts iguals entre Generalitat, Diputació de Barcelona, Ajuntament i Fundació Vilademany. De moment, s’invertiran 175.000 euros procedents de la Diputació per anar desenvolupant el projecte executiu.

Pel que fa a la resta de partides del pressupost hi ha poques variacions, amb un petit increment de les despeses de la partida de personal. Pel que fa a ingressos, poc increment dels impostos directes i més pujada dels indirectes gràcies a una certa recuperació de les llicències d’obres.

El portaveu d’ERC, Salvador Clot, va destacar el fet d’haver participat en l’elaboració dels pressupostos i l’acord en el capítol d’inversions. “Hem aconseguit augmentar la partida per realitzar inversions que creiem que són importants pel poble”, va dir.

El regidor de SI, Jacint Casadevall, va destacar que “ens hem de felicitar perquè hi ha hagut un anàlisi partida per partida i s’ha fet una labor molt seriosa per fer els millors pressupostos que podíem elaborar”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments