Inici Actualitat Salvador Cardús i Enric Roca defensen a Taradell la llista de país...

Salvador Cardús i Enric Roca defensen a Taradell la llista de país que proposa Junts per Catalunya

0
COMPARTIR

Més d’un centenar de persones es van reunir aquest dimecres a la nit a la sala del mig del Centre cultural Costa i Font en l’acte electoral de Junts per Catalunya. El sociòleg Salvador Cardús i el pedagog i director d’Edu21 Enric Roca van ser els convidats a l’acte, on també hi va participar el taradellenc Francesc Homs.

Els dos convidats van defensar que les del 21 de desembre no eren unes eleccions qualsevol. Enric Roca va dir que “van de retornar la dignitat i el govern legítim i restituir els seus càrrecs”, mentre que Salvador Cardús va coincidir dient que “aquestes eleccions no van d’ideologies, sinó de gent que va ‘a por ellos’ i altres que no ens volem deixar arrassar”.

Salvador Cardús va reconèixer que s’hagués imaginat mai arribar a veure una situació com l’actual amb urnes requisades i unes eleccions imposades. “Pensava que el més convenient era una llista única amb tots els partits independentistes. No va ser possible i l’única proposta que pensava que convenia era la llista de Puigdemont, una llista de país per defensar allò que teníem i seguir endavant en el camí que teníem formulat”, va destacar.

Enric Roca va afirmar que “algú ens vol fer creure que això és cosa de quatre eixelebrats. Però penso que no teníem cap altre remei que encetar el camí de la independència”, sobretot després de veure que l’Estat contenia elements clarament franquistes. I va afegir que el moviment independentista ha crescut: “Estic segur que serem més que fa dos anys i més que l’1 d’octubre”.  També va ser contundent defensant la candidatura de Junts per Catalunya: “Ens volen separats, dividits, indignats, doncs més junts, més forts, més perseverants. Nosaltres més vots el dia 21”.

Cardús també va expressar que “hem aconseguit fer un país magnífic amb unes eines pobres, però ja no dóna per més dins aquest estat autonòmic”. Va insistir que el procés independentista sorgeix de la base i va usar una cita de Martin Luther King per mostrar-se esperançat de cara al futur: “L’1 d’octubre vam veure la nostra terra promesa, sabem que encara falta una mica més, però ens sentim feliços d’haver-hi arribat i no ens preocupa que ara ens hagin posat una nova dificultat, perquè la superarem”.

Francesc Homs, que va fer més de moderador, també va fer un balanç positiu del camí fet fins ara i es va mostrar molt confiat, malgrat les dificultats viscudes a nivell personal i polític: “A casa, cada vegada ens hem sentit més forts. I ho tornaria a fer per pura convicció i això et dona una pau i serenor interior extraordinària”. “Estem protagonitzant la revolta en sentit positiu més important que s’ha fet al món occidental”, va dir.

A l’inici de l’acte, l’alcalde de Lluís Verdaguer va passar un petit vídeo gravat per ell el dijous 7 de desembre a Brussel·les on el President Carles Puigdemont destacava que “no hem abandonat mai la causa de la independència de Catalunya i per aquestes causes es necessiten societats mobilitzades. Per això, el 155 no serveix. I ho hem dir el 21 de desembre”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments