Inici Actualitat L’alcalde de Taradell entre els 200 alcaldes i alcaldesses que van viatjar...

L’alcalde de Taradell entre els 200 alcaldes i alcaldesses que van viatjar a Brussel·les per donar suport a Puigdemont i el Govern exiliat

0
COMPARTIR

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va ser un dels prop de 200 batlles que aquest dimarts van viatjar fins a Brussel·les per explicar la situació política catalana i donar suport al President Puigdemont i els consellers exiliats. El viatge, d’anada i tornada el mateix dia, va estar organitzat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) i cada alcalde es pagava les despesses. Alguns, que no hi cabien, van volar en altres vols via París o van fer el viatge en carretera compartint cotxe.

Va ser un viatge llampec, ja que els alcaldes van aterrar a la capital belga cap a les 12 del migdia. Llavors amb autocars es van dirigir fins a la seu de la Comissió Europea, on es van fer una foto de grup amb una pancarta demanant l’alliberament dels presos polítics. Una foto molt seguida mediàticament, ja que moltíssims mitjans de comunicació i periodistes estrangers van cobrir la visita dels alcaldes catalans.

A la tarda al Palau de Belles Arts de Brussel·les es va fer l’acte principal. En principi, estava previst un acte de cara a la premsa internacional per explicar la situació política a Catalunya i denunciar la repressió de l’estat espanyol. Però, al final, es va convertir en un massiu acte de suport al President Puigdemont i els quatre consellers exiliats (Antoni Comín, Clara Pontsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig). Emocionats els representants polítics catalans van agrair la visita i les grans mostres de suport, mentre els alcaldes cridaven ‘President’, ‘Llibertat’ i visques a la República.

L’acte va ser seguit per centenar de periodistes, la majoria estrangers, que van sentir el món local expressar en diferents idiomes l’anhel de llibertat de Catalunya, les accions repressives de l’Estat espanyol i que els alcaldes i alcaldesses només reconeixen un govern legítim català, el sorgit de les urnes del 27 de setembre de 2015, cessat per l’article 155.

A la una de la matinada l’expedició municipalista va aterrar a l’aeroport del Prat, després d’una jornada maratoniana, on alguns batlles no van tenir temps ni de sopar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments